Felhívás!

Számoljuk fel az iskolákat!

Új korszak kezdődött, állítják azok, akik hatalomra kerültek. Egy olyan korszak, amelyben a „hatóságok a nép szolgálatában állnak”, s amelynek „első számú prioritása” az oktatás.

Ehhez képest első héten levágtak a tanügytől több mint kétmilliárd lejt. Mert az prioritás. Ha nem lenne az, akkor feltehetően hárommilliárdot vágtak volna le. A pénz kellett ugyanis egyébre, hisz az államfő aggódva jelentette be, hogy a titkosszolgálatok „nem tudják ellátni feladatukat év végéig”, ha nem kapnak költségvetés-kiegészítést. Márpedig ennek az országnak titkosszolgálatokra van a legnagyobb szüksége, és azok végzik is a munkájukat. No, nem ilyen apró-cseprő dolgokat, hogy megakadályozzák, vagy legalább időben felderítsék, hogy szadista szatírok tizenéves kislányokat erőszakolnak meg, gyilkolnak le, darabolnak fel, és égetnek el, ez nem az ők szintjük, nekik sokkal komolyabb feladatuk van: a politikai harcot kell befolyásolniuk. Ezt vélhetően profin végrehajtották, hisz az államfő, miután megkapta második mandátumát, azonnal előléptetett huszonnégy tábornokot a kül- és belföldi hírszerzéstől.

Miután a fölösleges kiadások átcsoportosításával lett pénz, rendeltünk még öt darab F16-os, negyedik generációs, többfeladatú vadászbombázót is, mert ez a másik, amire most azonnal szükségünk van.
Ja, ne legyünk igazságtalanok. Azért a tanügyben is megoldottak egy sarkalatos problémát. Miután az iskolák jelentős része évek óta azért nem kapott működési engedélyt, mert nem volt tűzvédelmi engedélyük, ezt most egy huszárvágással lerendezték: kivették a törvényből e követelményt. Ezután nem kell ilyen engedély. Újabb óriási spórolás. De ne végezzünk már félmunkát! Javasolom, hogy számoljuk fel egészen a közoktatást! Megtakaríthatnánk vele a bruttó hazai termék (GDP) három százalékát (mert kb. ennyit pazarolunk el a törvény által előírt hat százalék helyett), az harmincmilliárd kemény román lej.

Létrehozhatnánk belőle az elnöki hivatal külön titkosszolgálatát, vásárolhatnánk másodkézből néhány multifunkcionális korvettet, s mennyivel előrébb lennénk!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások