Felhívás!

Szabadidőbeli elmélkedések

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztett lottó szerencsejáték újraindítása óta minden heti húzásra vásárolok öt lejre hat számból álló sorsjegyet. Eddig még nem sikerült nyernem, de kigondoltam egy egyszerű megoldást: kihallgatásra iratkozom, fogadóórára (ha van ilyen) a lottótársaság vezetőihez. Javasolni fogom, kis előlegként adjanak fel nekem 1.000.000, azaz egymillió eurót készpénzbe, apróbb kiadásaim elintézésére. Amikor megütőm a főnyereményt, ötvenszázalékos kamattal visszafizetem. Ha sikerül, az első pénzkiadást a Humorpince működésére fordítom!

Más. Láttam a tévében egy volt MSZP-tagot, aki előkelő helyet foglalt el a párt vezetőségében. Az utolsó magyarországi választások alkalmával szánalmas eredményt ért el a párt, egyetlen európai uniós parlamenti képviselőre volt elég. Mivel nem az ő személyére esett a választás, nagyon zokul vette, mert ő volt az elnöke. Elkeseredésében új pártot alapított, ahol elnökké választotta magát. Ismerve őt, aki nem veti meg az alkoholt, ennél találóbb nevet nem adhatott volna frissen létrejött pártjának: ISZOMM. Lehetett volna ESZEMM-ISZOMM is a megnevezés. Az ESZEMM azt jelentené ESZEMMENT, az ISZOMM ISZOMMINDIG.

És végül egy kis sport. Azt mondják a labdával sportoló (szak)emberek, hogy a labdának szeme van, akár dobják, ütik, rúgják, pénzért vagy akár szórakozásból. Ha szemből jön a labda, és úgy rúgnak bele, a labda behunyja a szemét (mindkettőt), így nem tudja, milyen irányba tart; ha oldalba rúgják, kivánszorog az oldalvonalon túlra; ha háttal áll (jön) a focistának, aki teljes erejéből fenékbe rúgja, oda fog menni, ahová a labdarúgó kívánja, a hálóba vagy a kapus kezébe. Egyszerű dolog, fel kell ismerni hol, helyezkedik el a labda szeme. Lionel Messi, Ronaldo, Mbappe, Ibrahimovics már tudják. A labda még csak nem is néz vissza, nem kíváncsi, ki rúgta farba.

Kusztos András, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.