Felhívás!

Sóska Jóska esete a focival

Az alábbiak a Sepsi OSK–Bukaresti Rapid (2–2) mérkőzésen, a főtribünben hangzottak el egy „igazi drukker” szájából, akire csapata jóban-rosszban számíthat…

Mérkőzés előtt kifutnak a csapatok a pályára, a Rapid játékosai többszáz fős drukkergárdájukhoz vonulnak, megtapsolva a szurkolókat. „Mit kiabálnak? Rapid, Rapid! Na, meglátom, milyen rapidozás lesz, amikor felszívnak hármacskát… Hallod-e, 3–0-ra fogadtam, ha ezeket se verjük meg, akkor kit? Nézdsze meg a mieinket! Ezek ma felszántják a pályát! A kapusunk fog, mint a korom. Edző nélkül is jobbak vagyunk, mint ezek az izék…” Elkezdődik a mérkőzés, pár perc után a Rapid belövi az első gólt. „Teeee! Odaütöd a másik elé a labdát, teee! Menj a gabonabázához kapusnak! Nézd meg, ember, hogy elengedték a szerecsiát, azt csináltak, amit akartak a védőinkkel…” Hősünk le sem nyugodhatott, amikor a Rapid újabb gólt lőtt.

„Azta, hejj! Fussatok, teeee! Te csámpás, fogjad az embert! Menjetek kapálni, pityókaszedni, vagy Diószegihez a pékségbe dolgozni! Nézd meg, ember, a Rapidot, az a csapat! Pászolnak, presszingelnek, s a drukkerek is egyfeszt énekelnek. Nézdsze, mennyi zászló! Ezek, táti, Bukarestből eddig jöttek a csapattal, s figyeld meg, a kilencvenedik percben is énekeli fognak! Új stadion… kell is ezeknek a balfékeknek. Mit csináljanak rajta? Hallod-e, ha én lennék Diószegi, csak füvet nyírni engedném oda ezeket!”

Közben a Sepsi OSK vitatható büntetőhöz jut, amit Luckassen értékesít. „Hajrá, Sepsi! OSK, OSK! Milyen les, teeee! Menj haza, Bukarestbe, ott kérj lest! Mutasdsza a telefonon az ismétlést. Jó, na, egy kicsit kijjebb volt, de jó, hogy megadta. Adjál sárgát a büdösnek, teeee, ne, hogy reklamál. Mi van, bírói segítség nélkül nem megy, mi?” A félidő vége előtt Luckassen bombagóllal egyenlít. „Ria-ria Hungária! Milyen România, România teeee? Menjetek a nyavalyába a zászlóitokkal együtt. Tanuljatok meg focizni! Otthon, Bukarestben bőcsködöztök, s itt kapura se rúgtok, mi? Az OSK a csapat! Ha kiesnek is itt leszek, s drukkolok nekik minden meccsen!” Magára ismer kedves uram? Ja, hogy sosem olvas újságot… sem.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.