Felhívás!

Sikerült!!!

A Győri Audi ETO KC május 7-én a budapesti Papp László Sportarénában harmadszor lett a női kézilabda Bajnokok Ligájának győztese. Eddig hatszor szerepelt döntőben és tízszer legalább az elődöntőben az utóbbi 11 esztendő során!

A Győr számára a háromból ez utóbbi volt a legnehezebb, és ez is emeli az értékét. A Vardar ellen hosszabbításban elért 31-30 jól tükrözi a valóságot, persze azt is, hogy az Audi ETO egy-két hajszállal jobb volt. A magyar és külföldi világklasszisokból álló Győr tudta a legmegfelelőbben időzíteni a formáját a legfontosabb két napra, azaz körülbelül 30 órára, mert ennyi idő alatt kellett lejátszani az elődöntőt s döntőt. A Buducsnoszt elleni elődöntő nem vett ki sokat a csapatból, a vártnál simábbra sikerült, sőt, a 26-20 lehetett volna nagyobb arányú győzelem, ám a két román játékvezető vigyázott arra, hogy ne legyen túlságosan laza a magyar csapat döntőbe jutása.

A Győri Audi ETO csodálatos pontot tett a nagyszerű idény i betűjére. Noha akadnak, akik fanyalognak, hogy tudniillik a Győr a külföldiek nélkül még a négy közé sem jutna, fogadjuk el magyarnak ezt a sikert! Szurkolunk a következő idényben is a magyar címvédésért, „noha” érkezik egy dán (Anne Mette Hansen) és egy norvég (Stine Bredal Oftedal) játékos, akik rendkívül gólerősek, lőnek, nem sokat cifrázzák. Kellenek ilyen klasszisok is a játékmester Nycke Groot vagy Görbicz Anita mellé. Különleges színfoltja volt a budapesti négyes döntőnek a Nycke és Anita remek játéka. Jókor jó helyen…

Hadd említsük meg rögtön, az egyelőre kezdetleges formában megrendezett ifjúsági Bajnokok Ligáját Magyarország U19-es válogatottja nyerte, a döntőben legyőzve Norvégiát. Rendkívül tehetséges, sokra hivatott generáció, egy igazi világverő csapat van kialakulóban. Döntőjük rögtön az ETO–Vardar BL-döntő után zajlott a Papp László Sportarénában, úgyhogy a kedvcsináló körítést megadták a későbbi diadalokhoz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.