Felhívás!

Sárgamellényesek

Franciaországban egymást érik a tüntetések, Párizs lángokban, totális a káosz. A tüntetők ezúttal zömmel franciák, ők a „sárgamellényesek”, akik lényegében az egész politikai elit és rezsim ellen lázadnak, de mindenekelőtt a francia félelnöki rendszerben a kormányzati hatalmat (is) megjelenítő Emmanuel Macron ellen.

Magyarországon néhány ellenzéki pojáca, név szerint Tóth Bertalan MSZP-elnök, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke úgy vélte, a sárga mellény megfelelő szimbólum az európai térfélen Macronnak ellenpontját megjelenítő Orbán elleni tüntetéshez is. Üzenetük egyértelmű, a magyar erőszakmentes tüntetési hagyománnyal szakítva megengedhetőnek tartják az erőszakot is, de minimum ezt sugalmazzák.

Itthon a Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető 2006-os forró őszt leszámítva a tiltakozások alapvetően békések voltak, legfeljebb épületeket dobáltak meg tojással a jobbikosok, „amikor a Szaszi (Szabó Gábor pártigazgató) szólt”. A politizálást a kutyakomédia szintjére züllesztő ellenzék ennyire képes: minden alkalmat megragadni a demonstrációra, most legutóbb az abszurd és hazug módon rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály-módosítás kapcsán meghirdetett szakszervezeti tiltakozásra akaszkodtak rá.

Ezzel párhuzamosan egyre több magát balliberálisnak nevező tollforgató említi meg szőrmentén, hogy forradalmat kellene csinálni Orbánék ellen, akár erőszakkal, de el kell zavarni a „diktátort”. Ismerjük ezeket a technikákat, jó pár országban kipróbálták már a háttérerők. Magyarországon legutóbb 1918-ban, a mai szociálliberális oldal felvállalt szellemi elődei, a szabadkőműves irányítottságú Károlyi Mihály nevével fémjelzett társaság. A sajtóba is eljutott annak híre, hogy a 2010-es évek elején tervben volt a forgatókönyv felmelegítése, de a globális háttérhatalom illetékesei a Békemenet hatalmas támogatottsága miatt jobbnak látták elállni ettől a szándékuktól.

Vélhető, hogy az utóbbi közel egy évtized magyar politikai stabilitása nem inog meg, és a szívós, tudatos építkezés folytatódik az ellenzék gyűlöletpolitikája, gáncsoskodása és fenyegetőzése ellenére, attól függetlenül, hogy vezetőik épp „Én is cigány vagyok” táblával vagy sárga mellénnyel tüntetnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.