Felhívás!

Robbanásveszély!

A mellékelt két fényképen jól látható, hogy az Uzonkafürdőn keresztül és áthaladó patak legutóbbi, március 28–29-ei áradása elmosta a martot, így láthatóvá vált a 100-as gázvezeték 8–10 méteres szakaszon. Ez a vezeték az úttal párhuzamosan halad, az úton egyébként nagy teljesítményű autók járnak naponta többször is, fát, épületelemeket, 2000 liter tejet szállító ciszternák, állandó rezgésben tartva az amúgy is legyengült úttestet. Ahogy a második képek is látszik, a martot a gázvezetékkel átellenes oldalon is elmosta a víz.

Mindezen tényezők nagyon veszélyes állapotot hoztak létre, és lehet tartani egy robbanástól, amely tönkre teszi a vezetéket, anyagi károkat, vagy akár emberi életet is követelve a faluból.

A legközelebbi lakás alig 150 méterre található (a Józsa Jenőé) ettől a helytől, akinek a kertjén halad át a vezeték, alig 25 méterre a háztól.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérjük, intézkedjenek, alakítsák ki a patak betonágyát ezen a szakaszon, védve így a gázvezetéket és az út épségét is, ahogyan azt a Nagybacon felé vezető úton, három helyén is elvégezték ugyanilyen okból.

A vállalat, amelynek hatáskörébe tartozik, Kézdivásárhelyen működik a Torjai út 13. sz. alatt a Regionala de Exploatare Conducte Magistrale Gaze Naturale név alatt.

Rab Béla, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.