Felhívás!

Rezeg a léc?

A kifejezés gyökere nyilván az atlétika, az olimpiai jelmondat (Citius, Altius, Fortius) középső szavát idéző magasugrás. Arra a néhány másodpercre utal a kifejezés, amikor a magasugró és (vagy) rúdugró „átvitte” a lécet, átsuhant fölötte, gyakran már talpra is állt, de még szívszorongva kémleli a kis támláin rezegő lécet. Leesik, nem esik? Néha igen, máskor nem. Amúgy átvitt értelemben bárhol, bárkinek rezeghet néha a léc. Focicsapatnak is.

Mint például a Sepsi OSK-nak a 2019–2020-as bajnokság alsóházi véghajrájában, amikor részint néhány szerencsés eredményen, végül pedig a szakszövetség döntésein múlott az, hogy a léc a helyén maradt. Más döntésekkel fennállt volna a veszély, hogy a léc leesik, a csapat kiesik, vagy legalábbis selejtezőre kényszerül. Akkor többen fogadkoztak, soha többé nem kívánnak, nem akarnak ilyen lidérces izgalmakat.

És valóban: néhány héttel ezelőtt úgy tűnt, csak az lehet kérdéses, hogy a csapat megőrzi-e a negyedik helyét, s ha igen, esetleg a harmadikkal szemben milyen ponthátránnyal, az ötödikkel szemben milyen pontelőnnyel zár, illetve mennyivel kezdi a rájátszást. Most, hat fordulóval a célszalag előtt már nem bizonyos az, hogy mondjuk három vereség és (még) három döntetlen elég lesz a felsőházhoz. Úgyhogy tessék vigyázni!

Az OSK egymás utáni hat döntetlenje azért elég továbbra is a negyedik helyhez, mert korábban volt két jó sorozat, győzelmekkel, emellett a vetélytársak természetes vagy meglepő módon hullajtottak pontokat. Jelen állás szerint a 7-9. helyekre kell figyelni, azokkal a csapatokkal kell versenyezni. A 7-ikkel szembeni 7 és a 8-ikkal szembeni 8 pont jelentős előny, de ha az UTA győz hétfőn, ő már 5 pontra közelít. Biztató, hogy az FC Argessel (1-0, 1-1), UTÁ-val (3-0), a Chindiával (2-1) szemben pozitív a mérleg, de utóbbi kettővel még játszani kell Aradon, illetve Szentgyörgyön.

Néhány héttel, illetve néhány fordulóval ezelőtt azt kívántuk, „ne jöjjenek döntetlenek zsinórban, mint a László-korszak idején!” Hát jöttek zsinórban, összesen még négy, és a Sepsi OSK esélyes megszerezni a „Döntetlenek kupáját”. Babonaságokkal nem szeretnénk összekeveredni, mert ahhoz most azt kellene kívánni, „csak ne jöjjenek győzelmek zsinórban, mint az Ilyés-korszak idején”. Vagyis amíg Leo Grozavu a letiltás és betegség miatt hiányzott. Jöjjenek győzelmek!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások