Felhívás!

Reszketni fogunk!

Hallottam, hogy az ország más városaiban is rosszul állnak a fűtéssel, neonfényes fővárosunkban azonban nincs se meleg, se meleg víz. Olyan valahai, Ceaușescu ideje kori állapotok leledzenek, amikor azt tanácsolta a fővezér, hogy fagy ellen vegyünk magunkra nagykabátot. Tudós elmék azt ajánlották, öltözködjünk rétegesen (másképpen hagymásan), hogy bírjuk ki a telet.

Úgy látszik, hogy idén bukaresti polgármesterünk, bizonyos Nicușor Dan, valamint az állandóan civakodó honatyáink „jóvoltából” cidrizni fogunk. Már reszketünk is! Csak most kezdenek hozzá az öreg hőközpontok javításához, tehát az eljövő hideg idő alatt nem lesz fűtés. Még jó, hogy a szezonális grippék elleni oltás, ha későn is, de megjött. Ahogy én ismerem a bukarestiek oltásellenességét, a covidosok mellett ezekből is bőven akad, taknyolódni fognak influenzában is az emberek.

Amiről még az orvosok sem beszélnek, hogy a Covid-19-ben meghaltak mellett – napi 300 körül mozog a számuk – ott vannak a krónikus betegségekben elhunytak is, mert elhanyagolták gyógyításukat. Esetükben is magas az elhalálozás aránya, persze olykor a koronavírus-fertőzés is súlyosbította kóros állapotukat. Egyébként egy minapi egészségfelmérés szerint a 65 év feletti népesség nyolcvan százaléka valamilyen krónikus betegségben szenved. Ez arról árulkodik, hogy nem fognak visszatérni dolgozni, és a politikusokban léteznie kell annyi szociális érzékenységnek, hogy a nyugdíjukat emeljék, hiszen erre az alkotmány is kötelezi őket.

No, de előbb meg kell oldani a maguk ügyeit, s kormányt kell alakítani. Ha nem megy másképpen, új választást kell kiírni, hogy a nép döntse el, ki kerül hatalomra. Inkább szavazás révén dőljön el, ne pedig Iohannis mondja meg, ki legyen az ő kormányában, amelyik már többször leszerepelt. Olyanok kerüljenek hatalomra, akik nem állandóan azt ismételik, hogy haza és gazdasági fejlesztés. Ezt hagyják az emberekre. Tudják ők, hogy mi a haza, és hol szeretnének, akarnak élni, dolgozni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.