Felhívás!

Rekord mennyiségű üveg gyűlt

A számok tanúsága szerint is rekord mennyiségű üveg gyűlt össze Sepsiszentgyörgyön a május 14-15-én zajló üveggyűjtésen. „Az emberek tudatosságáért mindenképp köszönettel tartozunk: azt látjuk, hogy nyilvántartják az üveggyűjtést, hogy hosszabb ideig gyűjtögetnek, és nem dobják el a palackokat. Mindenképp sikeres az akció, a mennyiségek nem csökkennek a gyűjtőpontoknál kihelyezett, harang alakú üveggyűjtőkben sem” – fogalmazott Máthé László, a TEGA vezetője.

Az elmúlt hétvégén Sepsiszentgyörgyön összesen 63.963 kg üveg gyűlt össze, míg 2020-ban, a hasonló gyűjtésen 48.930 kg: a növekedés tehát 14.763 kg, ami jóval több, mint 25 százalék. Máthé László elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan idén is két alkalommal terveznek Sepsiszentgyörgyön üveggyűjtést, a következő alkalomra várhatóan szeptember során kerül sor, amennyiben a vírushelyzet nem szól közbe.

A megyében zajlik az éves lomtalanítási akció, amelyet szintén két alkalommal szoktak megszervezni: most a TEGA által lefedett területek 80%-át járták le. Az első akció június 15-án zárul, a második alkalom július 12-én indul majd Sepsibükszádról.

A sepsiszentgyörgyi üveggyűjtésen leadott mennyiségért 12.739 sört osztott ki a TEGA, mennyiségileg a legtöbb üveg pénteken a Kálvin téren gyűlt össze, amely 6679 kg-ot jelentett, szombaton a Szabó Kati Stadion előtt 6964 kg üveget adtak le. Az egy személy által leadott rekordmennyiség 1082 kg volt.

(A TEGA Rt. sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.