Felhívás!

Próbanépszámlálást tartunk

A Kovászna Megyei Statisztikai Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy március 10. és 31. között próbanépszámlálást tart Sepsiszentgyörgy és Réty bizonyos háztartásaiban, amely egy felkészülési szakasza a 2022. első félévében történő nép- és lakásszámlálásnak.

A kijelölt háztartások lakóinak lehetőségük van a kérdőív online (bármilyen okostelefonról, táblagépről, laptopról vagy számítógépről) kitöltésére a postaládában található szórólapon feltüntetett módon. Amennyiben megalapozott okból fogva nem tudják kitölteni online a kérdőívet, március utolsó tíz napjában egy számlálóbiztos a kérdőív kitöltése céljából felkeresi a háztartásokat.

A begyűjtött adatok tesztelési célból kerülnek feldolgozásra, eleget téve a hazai és az EU adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016/679 EU rendelet) rendelkezéseinek. A megadott személyes adatok bizalmasak maradnak, ugyanakkor nem kerülnek publikálásra vagy terjesztésre.

Felkérjük Önöket, hogy szolgáljanak pontos adatokkal önmagukról, családjukról, háztartásukról, illetve a lakásukról. Kérjük, jelentsék be a háztartás összes tagját, függetlenül a pillanatnyi tartózkodási helyüktől.

A próba népszámláláson résztvevő háztartások a következő utcákból kerülnek ki:

Sepsiszentgyörgyön a Templom, Csíki, Kőrösi Csoma Sándor, Daczó, Május 1., Konsza Samu, Kossuth Lajos, Martinovics, Váradi József, Dakó, Sólyom, Borvíz, Malomgát, Gát utcák és a Kálvin-tér. Rétyen az 1 – 265., illetve a 49–493. házszámok.

Felkérjük a lakosságot, hogy ne akadályozzák a számlálóbiztosok munkáját, ne utasítsák el a válaszadási kötelezettségüket, és ne közöljenek hamis adatokat. A fenti kihágások büntetéseket vonnak maguk után, és 1000 lejtől 5000 lejig bírságolhatóak.

(A megyei statisztikai hivatal közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.