Pride-rajongók figyelmébe

Meglepő eredmény hozott annak a felmérésnek az eredménye, amit lapjuk hétfői számában közöltek. Olvasóiknak arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy „Mit szólna ahhoz, ha Háromszéken is tartanának Pride-felvonulást?” Nos, a válaszadók 32 százaléka „jelölte be” azt az opciót, hogy „Mi az hogy! Részt is vennék rajta!”, 20 százalék „nagyszerű ötletnek” tartja, támogatná.

Ez az eredmény azért meglepő, mert egy nappal a honlapjukon futó szavazáson még alig pár százalékot tett ki e két válaszlehetőséget bejelölők aránya, a többségnél „a nemi vonzódás magánügy”, vagy „inkább ellenük demonstrálna”. Kizártnak tartom, hogy 24 óra alatt elment volna a Székely Hírmondó olvasóinak az esze, vagy hirtelen szavazni támadt volna kedve az összes melegnek, transzvesztitának – sokkal inkább az a valószínű, hogy valaki – jó „magyar” szóval – meghekkelte a szavazás végkimenetelét.

Egyetlen társadalom sem tökéletes, így kénytelenek vagyunk elfogadni: a székelyek 2-3 százaléka szeret azzal kérkedni, hogy ő a vele azonos neműekhez vonzódik, vagy késztetést érez megmutatni a világnak, miként virít leműtött férfiassága helye. Normális ember hallgat az ilyesmivel, de köztünk is akadnak „mások”, és ez még nem lenne olyan nagy baj. A baj ott kezdődik, amikor nem képesek felfogni, hogy – szerencsére – elenyésző kisebbséget képviselnek, és a többség nem esik extázisba az utcán rózsaszín kombinében vonagló „férfiak” látványától. Ezért aztán, amikor egyikük látja, hogy a hirmondo.ro-n elsöprő többséget képez az egészségesen gondolkodók aránya, képes azon mesterkedni, hogy ez az arány látszólag gyökeresen megforduljon.

Egy internetes szavazást többféle trükkel lehet befolyásolni, ám szerencsére a valóság nem eszerint alakul. Isten őrizzen attól, hogy valaha is az utcára kelljen vonuljunk azért, hogy legyen jogunk nőt elvenni feleségül.

Elekes István, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 17., 9:58
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Megértem Elekes Istvánt a pride szavazás kapcsán született véleményével: nehéz lehet elfogadni a valóságot, az illúziókat mindig könnyebb megérteni, ha az embernek szűk a látóköre

 • User
  Dátum: 2019. július 17., 14:12
  ÉRTÉKELÉS: -10

  Szerintem sokan azt sem tudták,hogy mit jelent a Pride! Valószínűleg,valami zenei fesztiválra gondoltak!!! Mem hiszem,hogy ennyi meleg lenne a környezetünkben.

 • User
  Dátum: 2019. július 17., 15:09
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Elekes István – ha ugyan létezik – jobban tenné, ha következetesen védené a kisebbségeket és nem a saját szexualitásával küszködne publikusan.

 • User
  Dátum: 2019. július 17., 20:55
  ÉRTÉKELÉS: -8

  A boszorkányüldözőknek üzenem, nemcsak az érthetetlen nemi kapcsolatokon fordul ez a különösen beteges világ… Mert a gondozatlan és a kezeletlen ferdeségek kóros betegségek.

 • User
  Dátum: 2019. július 18., 13:47
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Talán mert van különbség a humor, és a valóság közöt. Legalábbis ezt szeretném remélni. A motorosok viccből öltöznek be, míg a Pride-on nem. Ez mély külömbség, és szomorú ha ezt nem látjuk.

 • User
  Dátum: 2019. július 18., 18:56
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Nofene! Szűklátókörűségre vallana, ha egyáltalán nem örülnék annak, ha a kisfiam azzal állítana haza, hogy rózsaszín szoknyás, magas sarkű cipős, szakállas hercegek masíroztak az utcán, és azt mire vélje? Magyarázzam el neki, hogy lassan el kell döntenie, hogy férfi akar-e lenni vagy feleség vagy egyszerre mindkettő? Értessem meg vele, hogy lányokat ölelgetni már nem divat, inkább a barátai micsodáját fogdossa, hogy ne nézzék szűklátókörűnek? Ezt a “kisebbséget”, ahogy egyesen nevezik, miért kéne védelmezni? Nem inkább gyógyítani? Terápia gyanánt tessék nézni az Eurovíziós Dalfesztivált. Melegen ajánlom.

 • User
  Dátum: 2019. július 19., 14:15
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Melyik kérdésre igen a válasz? Arra, hogy gyógyításra szorulnak-e a transzvesztiták? Persze. De akkor miért nem az ingyenes kezelésért tüntetnek? Sose hallottam, hogy ezt kérték volna.

   • User
    Dátum: 2019. július 22., 10:34
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Jó, de ha nem szorulnak rá, akkor miért vagy mi ellen tüntetnek? Vagy mit reklámoznak? És milyen szakirodalmat ajánlanál olvasásra, amiből esetleg megérteném, hogy miért jó a székely társadalomnak, ha szakállas, egészségesnek tűnő férfiak levágatják a micsodájukat, csakhogy a női WC-t használhassák?

 • User
  Dátum: 2019. július 22., 19:24
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Megnyugodtam. Már azt hittem, komoly érveket lehet felsorakoztatni a transzvesztiták nyilvános demonstrációja mellett, de annál egyebet, minthogy olvassak, s hogy más attitüdre lenne szükségem, nem kaptam. Ezek szerint mégsem az én gondolkodásommal van a baj. Nem akarok olyan attitüdöt, amilyet a holdkóros liberális média és a b..i hollywoodi filmrendezők akarnak rám erőltetni. Nem akarok “divatos” lenni, ha annak az az ára, hogy a komámat kell hajkurásznom a szénakazalban. Jó nékem a Trabant, nem kell Cadillac!

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 2., 18:04
  ÉRTÉKELÉS: 1

  “Isten őrizzen attól, hogy valaha is az utcára kelljen vonuljunk azért, hogy legyen jogunk nőt elvenni feleségül.”

  Azt félretéve, hogy milyen nevetségesen abszurd módon hangulatkeltő ez, azért érezzük az iróniát, hogy valójában saját magatoktól féltek.

  Üdv, egy heteró.