Felhívás!

Óvatosan az áfonyaárusokkal!

Egy érdekes átverésnek lettünk az áldozatai, ami bár nem tragédia, de mindenképp közfigyelmet érdemel, hogy ebből okulva mások ne essenek hasonló hibába. Bereck felé tartottunk, amikor Kézdivásárhelyen megpillantottuk az áfonyaárus romákat. A vödörben ott volt a termés, meg is kérdeztem egyiktől, hogy áfonyát árul-e, az meg szó nélkül bólintott. Tíz lej volt kilója, vettem is öt kilót.

Aztán hazaérve tapasztaltam, hogy amit eladtak, az nem áfonya volt, hanem bodza. Ha már megvettük, akkor otthon szétválogattuk, és hogy ne menjen kárba, szirupot készítek belőle, amit a magyarországi unokámnak viszek.

Nem annyira felháborító, hogy így jártunk, mert az árus nem mondta, hogy áfonyát árul-e, igaz, az ellenkezőjét sem állította, ám ajánlom mindazoknak, akik a közeljövőben hasonló módon vásárolnának áfonyát, figyeljenek jobban oda, hogy mire adnak ki pénzt, mert könnyedén megeshet, hogy átverik őket. Megértem, hogy ezek az „árusoknak” is meg kell élniük valamiből, de legalább annyi tisztesség szoruljon beléjük, hogy mondják meg kereken, mit is árulnak, ne pedig utólag kelljen szembesülni a ténnyel, hogy rászedték az embert.

Czirmai Anna, Gelence

A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások