Felhívás!

Összefogósdi

Az április 3-i választás nem meglepő módon még mindig lázban tartja az elemzőket. A Fidesz több mint 3 millió voksot kapott, amivel minden idők legnagyobb demokratikus győzelmét aratta Magyarországon. Az ellenzék viszont nem kevesebb mint 800 ezer szavazatot vesztett a legutóbbi választáshoz képest. A politikában ugyanis kettő meg kettő nem mindig négy. Ahogy azt a talán legjózanabb és legtárgyszerűbb elemző, Schiffer András nyilatkozta, az eredmény lehet három vagy akár egy.

Az ellenzéknek nem sikerült integrálni még a négy évvel ezelőtt elnyert szavazatokat sem, holott a vérmes reményeik arról szóltak, hogy az összefogás több szavazót szólít majd meg, mint ahányat a pártok külön-külön. Elvégre, ha ugyanannyit kapnak, mint négy éve, az is csak egy kiadós zakóra lett volna elég.

Schiffer András mutatott rá arra is, hogy a hat párt valójában nem hat, hanem egy, a DK, mely bedarálta, a maga képére formálta a teljes ellenzéket. Jakab Péternek azt javasolta az LMP alapítója és volt elnöke, hogy lépjen be a DK-ba, a Jobbikot pedig oszlassa fel. Joggal. A pártnak ebben a kampányban semmiféle nemzeti mondanivalója nem volt, Jakab kizárólag a szociális demagógia tőle megszokott unalmas frázisait mantrázta. Az ellenzéki összefogás csúfosan megbukott, ezzel együtt minden párt az együttműködés folytatása mellett nyilatkozott, élükön a Jobbikkal, mely sikerült harmadára levigye mandátumainak számát a négy évvel ezelőtt önállóan elértekhez képest.

2018 tavaszán már látható volt, hogy a párt csatlakozott a globalista erőkhöz, hogy a nemzeti tartalom teljesen kilúgozódott belőle, de a szavazók többsége mégis elhitte, hogy nem fognak össze a baloldallal. Miután 2018 őszén megtörtént a gyászos együttvonulás a magát antifasisztának tituláló anarchista csürhével, a párt pedig nyílt szövetséget kötött a Gyurcsány-vezette baloldali ellenzékkel, az európai parlamenti választáson mindössze 6,34 százaléknyi voksot szereztek. Mégis maradtak az önsorsrontó politika mellett, aminek köszönhetően ma önállóan indulva nagy valószínűséggel kimaradnának a parlamentből.

Úgyhogy, hajrá! Csak folytassa az ellenzéki moslékkoalíció Gyurcsány zászlaja alatt az összefogósdit, hadd legyen a nemzeti erőknek négy év múlva négyötödös többsége. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.