Felhívás!

Orbán és Trump

A múlt hét fő közéleti témáját érthető módon az Orbán–Trump-találkozó képezte az anyaországban. Az Orbán–Trump viszony s azon belül a találkozó ábrázolása a ballib sajtó állatorvosi lova, amiben megjelenik a vágyvezérelt újságírás, a „bármit, csak jót ne mondjunk” lejárató indulata és a valóság figyelmen kívül hagyása egyaránt.

Kifejezetten szórakoztató volt olvasni-hallgatni, hogy előbb azt kommunikálták, lám, Trump nem hívja meg Orbánt, majd azt vizionálták, hogy a szőnyeg szélére állítja a magyar miniszterelnököt, hogy rossz hangulatú, számon kérő jellegű találkozó lesz, majd – miután mindennek a fordítottja történt, a tárgyalások kiemelkedően jó hangulatban zajlottak – elkezdődött a diktátorozás, annak ismételgetése, hogy valójában két diktátor találkozott.

Az Orbán–Trump konfliktust vizionálók számára kegyelemdöfés lehetett az az interjú, amit David Cornstein amerikai nagykövet adott a balliberális, Soros-támogatott média egyik fő orgánumának, melyben idézte Trump azon mondatát, miszerint úgy érzi, mintha Orbán az ikertestvére lenne. Végső soron nem kell politikai elemzőnek lenni ahhoz, hogy észrevegyük: Orbán és Trump nagyon sok mindenben azonos álláspontot képviselnek. Hasonlóan gondolkodnak a családról, a keresztény értékekről, az állam nemzetépítő szerepéről. Mindketten kőkeményen szemben állnak azzal a balliberális törekvéssel, mely a nemzetek és nemzetállamok eltüntetését célozza, többek között a mesterségesen felpörgetett fajkeveredés útján. De szemben állnak a politikai korrektségnek nevezett agyrémgyűjteménnyel, illetve devianciakultusszal is, melynek je­gyé­ben Nyugat-Európában transzvesztiták érzékenyítik az óvódásokat, akik számára olyan új meséket találnak ki, melyben a királyfi egy másik királyfiban találja meg élete szerelmét.

A találkozó időzítése sem lehetett véletlen, a május 26-i EP-választások előtt, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a magyar kormányfővel szemben álló ballib média egyik vesszőparipája, hogy Orbán „elszigetelődött”, amit akkor is képesek újra és újra elismételni, ha a világ legnagyobb hatalmú vezetői adják egymásnak a kilincset Budapesten. Mindenesetre, ha megnézzük a legfrissebb közvélemény-kutatásokat, azt láthatjuk, hogy a korábbiaknál is nagyobb mértékű Fidesz győzelem várható jövő vasárnap.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.