Önök írták

Megvannak a legkedveltebb útvonalak
A Háromszéki Közösségi Alapítvány Nem térkép e táj című felhívására összesen 43 pályázat futott be (15 város, 27 vidék) 24 helységből (3 város, 21 falu).
A legkedveltebb útvonalak: Felsőháromszék (16 pályázat) és Erdővidék (12 pályázat). A 43 megpályázott honismereti kirándulás 1603 diákot és 117 felnőtt kísérőt érint. Legkedveltebb útvonalak: Kovászna város/Tündérvölgy, Gelence/műemlék-templom és Kézdivásárhely/babamúzeum, mézespogácsa-készítő műhely, valamint Csernáton/Haszmann Pál Múzeum.
A benyújtott pályázatok összköltsége: 41.387 lej, a támogatható útiköltségekre leadott igénylés összege: 32.820 lej. A programkeret: 13.000 lej, amelyet az alapítvány a Civil Licit adománygyűjtő program segítségével gyűjtött össze, helyi támogatók hozzájárulásából. A Nem térkép e táj kiemelt támogatója Szőke Barna vállalkozó, ugyanakkor nagy összegekkel járultak hozzá az alaphoz: Exfor Kft., Bertikris Kft., Bicon Kft., Zarah Moden készruhagyár.
HKA-hírszolgálat

Ne megszokásból vezessünk!
Mielőtt baleset történik, jó lenne felhívni a sepsiszentgyörgyi autóvezetők figyelmét, hogy a Híd utca vége (az Olt utca felől) KÉT irányú egészen a második parkoló bejáratáig. Minden nap arra járok, mivel ott lakom, és hetente többször jön szembe valaki, villog és/vagy integet/kiabál, mintha végig egyirányú lenne az utca, és a bal sávból próbál balra kanyarodni. Pedig ki van táblázva, csak ugye megszokásból vezetünk, minek a táblákat figyelni. Annak, aki évente, mondjuk, egyszer jár arra, még-még elnézhető lenne, de ma egy taxissal találkoztam… Tőlük azért elvárható lenne, hogy tudják, merre járnak. A kétirányúsítás már hónapok óta történt!
(e-mail)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.