Hirdetés
Hirdetés

Oda kell figyelnünk!

Megrökönyödve szemléztem a román média csíksomlyói beszámolói nyomán a közösségi oldalakat elárasztó bejegyzéseket, amelyek tartalma bűzlött a magyarellenes indulatoktól. Egyesek azt sérelmezték, hogy a vallási szertartást magyarul és nem az ország hivatalos nyelvén, vagyis románul zajlott. Mások a magyar és egy kitalált, nem létező föld zászlóival tartott románellenes, irredentista és elszakadást szorgalmazó megnyilvánulásként bélyegezték meg a zarándoklatot, amelyet ezért véleményük szerint be kell tiltani. De olyan is akad, aki azt állította, hogy a zarándoklat már rég csak ürügyként szolgál a fegyverek Erdélybe juttatásához. Persze találhatók voltak ennél meredekebb, minket nyomdafestéket nem tűrő szavakkal gyalázó hozzászólások is, azonban a lényeget az említettek is tükrözik.

Csak a gyűlölettől elvakított, megfertőzött tudatú, romlott lelkű, tüskés szívű személy süllyedhet oda, hogy még egy szenthelyen áhítattal gyülekező tömeg láttán is kötekedni és fenyegetőzni kezdjen. Szomorú, hogy a közösségi oldalak tanúsága szerint ilyenek ezrével vannak. Éppen ezért anélkül, hogy túldramatizálnánk, oda kell figyelnünk erre a jelenségre. Fel kell készülnünk a nemtelen támadások visszaverésére. Annál is inkább, hogy a szélsőséges AUR politikusai még csak burkoltan ugyan, de máris összekacsintottak a csíksomlyói búcsú ellen hőbörgőkkel. Nyilván nem véletlenül. De azt sem tartom kizártnak, hogy a közvéleményt „megdolgozni” hivatott véleményszökőárat ők és a velük titkos szövetségben lévő erők gerjesztik.

Csupán idő kérdése tehát, hogy a román parlament felső- és alsóházában a csíksomlyói búcsú betiltását követeljék. És ennek a bekövetkeztét komolyan kell venni, mert a nyugati világ nagy léptekkel halad az abszurditás útján. A tegnap még elképesztő és elképzelhetetlennek tartott viselkedési és megnyilvánulási formák vállnak napi valósággá. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy folyamatosan kiszélesedő háború dúl Európában, olyan helyzetet teremtvén, amelyben bármi megtörténhet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 9., 13:30
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Köszönöm szépen, Bedő Zoltán, hogy ezt megírtad! Mert bizony oda kell figyeljünk, s leginkább üdvös lenne, ha politikai (és vallási) vezetőink szintúgy “odafigyelnének”. A magyarellenes uszitókampányra már mindent kihasználnak, könyvvásártól a gyereknapig, egyébként. És igencsak jól sejted, hogy minden létező és lehetséges média-fórumon , saját és szervezeteik oldalain igencsak “dolgozzák” a “közvéleményt a magyarellenességre és adják a szájukba a hazug sztereotipiákat, melyek mentén aztán lehet keményen utálni mindent és bármit, bárkit, amiüaki magyar. S ha a mi “vezetőink” minderre legyintenek, akkor majd “felettébb csodálozni” fognak a következő választáson az AUR %-in. Aik már most eléggé ellehetetlenitik és nevetségessé teszik az egész parlamenti munkát a “cirkuszaikkal”… (mert ugye, addig is, amig megy egy-egy folyósói orditozás jó széles sajtónyilvánossággal, addig sem “dolgoznak” , illetve amig az ő marhaságaikkal vannak elfoglalva a tházban, addig sem marad idejük az értelmes dolgokra), hát még akkor mi lenne, ha elérnék a betervezett %-kat…