Felhívás!

Nemzeti létünket fenyegetik

A bukaresti Legfelsőbb Feljebbviteli és Semmítőszéken a terrorizmussal vádolt Beke István és Szőcs Zoltán ügyében április 9-én kimondott végleges és megfellebbezhetetlen ítélettel újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam. És ugyanakkor az is, hogy minket, magyarokat továbbra is ellenségnek tekintenek, akiket ráncba kell szedni, és szülőföldük elhagyására vagy beolvadásra kényszeríteni.

A székely fiatalokat 5-5 év börtönbüntetéssel sújtó határozat megsemmisítésére vonatkozó kérés megalapozatlanná történő nyilvánítása ugyanis az igazságszolgáltatás megcsúfolását jelenti. Hiszen a bizonyítékok hiányában meghozott, törvényes hátteret nélkülöző ítélet jóváhagyását és megerősítését nem lehet másként minősíteni.

Semmi új sincs a nap alatt, mondhatnánk a történtek után, hiszen jogfosztásunk és üldözésünk nem most kezdődött, hanem már a trianoni békediktátumot követően. A mindenkori bukaresti hatalom belpolitikájának ugyanis a magyarellenesség az egyetlen állandója. Ehhez viszont következetesen tartotta magát, az éppen uralkodó politikai rendszertől függetlenül. Némi ingadozás csupán az erőssége tekintetében volt olykor észlelhető az elmúlt 100 esztendőben.

Nemrégiben azonban új stratégiával, nagy lendülettel és a többre hivatott jog fegyverével indítottak általános támadást ellenünk. Hosszasan sorolhatók a példák ennek bizonyítására, de az utóbbi napok történései is fényesen igazolják. Elég, ha csak a székelyföldi terrorvád fejleményeire, az ozsdolai közbirtokosság erdeinek visszaállamosítását célzó perre vagy a korondi polgármesterre kiszabott 100 ezer eurós pénzbírságra gondolunk.

Ebbe az áldatlan, immár nemzeti létünket fenyegető helyzetbe, melyben mindez megtörténhet, elsősorban saját gyávaságunk, nemtörődömségünk, közömbösségünk, széthúzásunk, megosztottságunk, valamint egymásra vicsorgásunk juttatott. És kikecmeregni is csak a felsoroltak levetkőzésével tudunk belőle, valamint összefogással, egységes fellépéssel és bátor kiállással. Mozdulással a hívó szóra. Ha pedig erre nem vagyunk képesek, akkor megérdemeljük a sorsunk, és holnap bármelyikünk csuklóján kattanhat a bilincs.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 13., 7:27
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Nem kissebbítve a többi említett témát, de a Korondi polgármesteri hivatallal kapcsolatos hírt elemezve – a következőt gondolnám!
  Többen azt írják, hogy ez pénzkidobás a polgármesterek részéről! Kérdezem, akkor az ezt beírók szerint, meddig kellene hátrálnunk, az ilyen Tanasa féle destruktív szervezetek felszólítására?! Vagy a Tisztelt beírók adjanak jobb, megfelelő választ, ötletet – olyant, hogy a pénz is a Polgármesteri Hivatalnál maradjon és a székely zászló is lobogjon, a Községháza felirat is megmaradjon!? Ugye milyen nehéz, a jelen romániai állapotok között?
  Való igaz, a törvényeket, a bírósági ítéleteket be kell tartani – egy jog-államban! De Romániában, ahol SOROZATOSAN megsértik a székely-magyarok jogait (akár ilyen bírósági határozatokon keresztül is) erre értettem, hogy meddig hátrálhat egy polgármester? Vegye figyelembe a székely-magyar közösség – akik megválasztották őt – jogos igényét, a magyar feliratok, a székely zászló, a magyar utcanevek, a magyar nyelvű határtáblák, stb. – iránt, vagy egy ilyen gazember Tanasa féléknek a felszólítására vágja magát vigyázba a polgármester?! “Igenis, értettem!?” Erre mondtam, hogy ha valaki tud jobb meg oldást, akkor álljon elő a farbával! Pontosan az olyan meg osztó beírások támasztanak kételyt, a joggal és politikával nem nagyon foglalkozó polgárokban – akik csak békében szeretnék élni a mindennapjaikat – a MAGYAR MENTALITÁSUKNAK, HAGYOMÁNYAIKNAK MEGFELELŐEN!
  A Romániai Magyar Jogvédő Egyesületnek és más magyar jogvédőknek, a visszájára kellene fordítani ennek a Dan Tanasă-sának és szervezetének a magyarok elleni sorozatos akcióit. Azonnal feljelentést kellene tenni (először a román – majd ha nem járna eredménnyel, akkor az UNIÓ bíróságán) hogy Dan Tanasă és szervezete, a sorozatos feljelentési akciójával, szítja, hergeli a székely-magyar nemzetiséget – ez által a magyar és román fél közötti békés egymás mellett élést gátolja, pontosabban ezekkel az akcióival azt éri el, hogy sohasem lesz béke a két nemzetiség között. Ez pedig pontosan az ellentéte annak, amit a román állam, a román kormány állandóan szajkóz – hogy ők a békesség letéteményesei lennének!? Bizonyítsák be! Tiltsák be Dan Tanasă szervezetét, mint destruktív szervezetet, ami ténykedésével csak akadályozza a magyar-román normális együttélést! Mindenre meg van a lehetőség. Ha a román parlament normális többsége érdekelt abban, hogy béke legyen a magyarok és románok között – akkor tegyenek is meg ennek érdekében mindent! László Ferenc