Nemtelen idők

Jó hír mindig jókor jön. E fogalmazásnak is van eleje meg visszája. Csend híján és európai, álságos zakotában érkezett hozzám a hír, egyenest Franciaországból, és pontosan a házasság hetén, hogy a francia parlament többséggel szavazta meg a keresztény házasság – férfi és nő, egy fedél, gyermekek – átépítését. Ekkor fogóztam meg a székemben, ami még egy darabban. Ugyanis az új döntés szerint nincs többé anya és apa, férfi és nő, hanem szülő-1 és szülő-2 a megnevezés. Na, a házasság hetének ünnepi hangulatában a legjobb alkalom volt fehér rózsaszál helyett egy sz…os karót bevetni jobb sorsra érdemes földrészünkre, Párizsba, a Notre Dame (Mi Asszonyunk) temploma elé.

Ott a hírek között az is, hogy az iskolai naplókban sincs apja, anyja neve, hanem szülő-1, illetve szülő-2. Összes unokáim zakatolnak a vállamon: akkor nem lesz tata, nagymama sem? Menekítem magam gutaütés elől az olvasókhoz, mert tolul a többi gond, és nem áprilisi tréfa az egész: mi lesz Szent György napjával? És mi a csíksomlyói Szűz Mária ragyogó ünnepével? Mert lám, mindent magunkra számítok át, szüzeket és szülőket, férfi és női neveket, suttyomban nemeket. Ugyanis az egész francia döntés a legkülönbözőbb nemek szövetségi összehabarodásának támogatására futtat. Homokosok, leszbikusok, egyszóval bárkik lehetnek házastársak. Belegondolok az iratokba: csupa számokból. És hogyan nevezik meg a gyerekeket? Lesz-e francia keresztlevél, és abban a babácska neve, kislány, kisfiú? Nem fontos? És mit szól majd a fiú nevet viselő szerelmes lány a bulihoz?

A házasság hetében ért el a hír, és rögvest Európára vetítem ezt a képtelenséget. És magunkra, természetesen. – Ha két homoszexuális nevel egy fogadott gyereket, ki lesz az anya, és ki az apa? Nem folytatom, hiszen fortyogó gyomorral tűnődöm magam is, az olvasó bizonyára szintén így keresheti a választ a jövőbe bámulva: milyen lehet a szabad nyugaton az elmegyógyászat színvonala, igényrendszere? Budapesten minden esztendőben felvonulnak csóré fenékkel az Andrássy úton a… több neműek, átvegyített neműek, pápának meg kurvának öltözve, köztük harckocsi húzza a bölcsőt, melyben egy kutya alszik. És sikító női hangon követelik a szabad demokráciát, női baritonon szidják a nemzeti kormányt.

A franciáknál már a több nemű szabadság szüli a rendet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.