Német bőrbe bújt román

Nincs olyan honatya, aki a választások előtt azt ne mondaná, hogy ő vissza akar kerülni a törvényhozásba, mert akad még néhány elintéznivalója. Arról, hogy mi is az a fontos dolog, ami miatt a képviselőházat vagy a szenátust nem szeretné otthagyni, nagyokat hallgat.

Mivel novemberben államelnököt szavaz a nép, a régi országnagy, Klaus Werner Iohannis is elnyilatkozta, hogy visszaszeretne kerülni az ország élére, mert akad még tennivalója. Nem akarom elkeseríteni, de nagyon sokan nem szeretnék, ha visszaülne a cotroceni bársonyszékbe. Azon kívül, hogy egy arrogáns, magának való politikust ismertünk meg benne, lényegében nem tett ennek az országnak semmi jót. Csak hátráltatta előremenetét.

Miután minden eszközzel hátráltatta a kormány európai uniós elnökségi működését, sőt, egyenesen kijelentette, hogy az ország nincs erre felkészülve, kiderült, hogy a kormány nagyszerűen végigvezette a hat hónapot, olyannyira, hogy a végén az unió vezérei meg is dicsérték. Erre Iohannis is kidüllesztette a mellét, mintha ez az ő érdeme lett volna. Nem volt, sőt.

Ennek az országnak csak rosszat tett. Az ügyészség és a szeku utóda, a hírszerzés törvénytelen összejátszása felett szemet hunyt, sőt, támogatta. Na meg az osztrák haveri gárda erdőirtását nem ellenezte, elnézte miként taroltak le hektárok százait. Igaz, a nyugatiak, főként Merkel mutti azért tették az ország élére, hogy az olcsó munkaerőt biztosítsa, az ország természeti kincseit szinte ingyen eladja a nyugati nagytőkének, meg az ország pénzét – több milliárd eurót – a Nyugat kimustrált fegyvereinek felvásárlására fordítsa. Mindezt meg is tette.

Egyébként bennünket, erdélyi magyarokat nem szeret. Az elnöki vokskor átvert, sok nemzettársam rászavazott. Nem tudták, hogy német bőrbe bújt román. Egyetlen lépést sem tett felénk, sőt, még a székely zászlót sem akarta átvenni hargitai látogatásakor. A szavain a vécéig nem lehet elmenni. Ezt megérezhette Adrián Năstase, akivel egyezséget írt alá a német fasiszta szervezetektől a háború után elvett épületeknek a jelenlegi német szervezetek számára való odaadásról. Ez volt az ára Románia EU-ba lépésének. Bár a megegyezés arról is szólt, hogy az elnökválasztáskor Năstaset kellett volna támogatnia, ezt nem tette. Csak nézte, ahogy Băsescu koholt vádak alapján börtönbe csukatja, népriasztó példaként.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.