Felhívás!

Ne bántsuk őket!

Covid–19-es koronavírus-fertőzést állapítottak meg a sepsiszentgyörgyi korház nőgyógyászat–szülészet osztályának egyik orvosánál – terjedt nemrégiben futótűzként a dermesztő hír. A hallatán pedig gyűlölködésbe átcsapó felháborodás-hullám gerjedt és söpört végig a közösségi oldalakon. Sőt az egészségük és életük veszélybe sodrása miatt egyesek bűnügyi feljelentést tettek ellene.

Miután bebizonyosodott, hogy nem pánikkeltésről van szó, rajtam is úrrá lettek a negatív töltetű indulatok, hiszen úgy tűnt, az élet védelmére felesküdött személy kockára tette a hozzá bizalommal forduló vagy rászoruló emberek egészségét. Tüzetesebben tájékozódva azonban rádöbbentem, hogy tévedtem, és az igazság éppen ennek a fordítottja lehet. Magyarán, a közösség egészét sújtó kálváriát felelőtlen, a józan­észre és másokra fittyet hányó egyén(ek) magatartása okoz(hat)ta.

A híresztelésekkel ellentétben ugyanis kiderült, hogy amikor az érintett Ausztriába utazott (február 28.), ott a járvány még nem ütötte fel a fejét, és itthon a megszokott kerékvágásban zajlott az élet. Sőt még a hazaérkezése időpontjában is (március 8.). Éppen ezért magától értetődött, hogy a szabadsága lejártával munkába álljon. És az is a javára szól, hogy az első figyelmeztető tünetek észlelésekor (március 19.) ezeket haladéktalanul jelezte az illetékeseknek.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy Romániát elözönlötték a kór által sújtott országokból hazatérő vendégmunkások tömegei, és ebből a folyamatból Sepsiszentgyörgy sem maradt ki. Így itthon, hivatása gyakorlása közben is megfertőződhetett. De ezt a feltételezést támasztja alá az Ausztriába őt elkísérő férje és kislánya, valamint a kirándulótársai vírusmentessége is.

Ne ítélkezzünk tehát elhamarkodottan, és ne bántsuk az első vonalban küzdő és így a veszélynek leginkább kitett egészségügyi dolgozókat! Vegyük viszont körül tiszteletünk és szeretetünk lelki védőburkával, hogy a rájuk nehezedő súly alatt össze ne roppanjanak! Adjunk hangot megbecsülésünknek, amiért ezekben az embert próbáló időkben hősiesen állják a sarat! Köszönjük meg nekik a gyógyulásunk érdekében vállalt áldozathozatalukat!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások