Felhívás!

Momentum

A 2024-ben Budapesten rendezendő olimpia ügyében indított helyi népszavazás kezdeményezői, a Momentum mozgalom vezetői már az aláírásgyűjtés minapi sikeres befejezése előtt jelezték, párttá szándékoznak alakulni, hogy „befejezzék a rendszerváltást”. A nemzeti oldalon van, aki veszélyt lát bennünk, mások úgy vélik, ez is kifullad, mint az LMP, hiszen annak nyomdokaiba lép. Legfeljebb kevesebb szürkeállománnyal.

Egyelőre nem látni, hogy nekik lenne egy Schiffer Andrásuk, aki, míg tavaly augusztusban vissza nem vonult az aktív politizálástól, képviselői mandátumáról is lemondva, az egyik legfelkészültebb, legjobban érvelő, legelvszerűbb politikus volt a magyar országgyűlésben. (Schiffer liberális elvek mentén megfogalmazott állásfoglalásai nem minden esetben mutattak egy irányba a nemzeti érdekekkel, de ennek a fordítottja sem mondható el. Sokszor a legkeményebb nemzeti álláspontot foglalta el, például a globalizmus témájában, azon belül az Egyesült Államokkal kötendő szabadkereskedelmi egyezmény ügyében.)

Az új szerveződést ajnározza a fősodratú ballib sajtó, amit legfrappánsabban az Index jelenít meg. Lehetetlen nem látni, hogy a húsz évvel ezelőtti állapottal szemben ma a ballib oldal is mélyen megosztott, nekik is megvannak a szélsőségeseik, melyet pl. a 168 óra, a Mancs vagy az Amerikai Népszava jelenít meg. Ennek a szellemi körnek megvan a maga értelmiségi holdudvara, a nemzeti gondolkodás elleni averziójukat visszafojtani képtelen, s ebből kifolyólag egetverő ostobaságokat nyilatkozó, magukat mértékadónak képzelő értelmiségiek, akiknek ideáltípusa Csepeli György. Ő nem kevesebben állított a Momentum egyik vezetőjének egy találó megnyilatkozása kapcsán (miszerint a mai „ellenzékből hiányzik az egészséges nemzettudat”), mint azt, hogy „aki ma nemzettudatról beszél, holnap már fajt fog emlegetni”. Ennél aljasabb, alaptalanabb, igaztalanabb mondatot tudományos fokozattal rendelkező ember nem sokat nyilatkozott az elmúlt harminc évben.

Visszatérve az olimpiára: a meccs nincs lejátszva, a labda a Fidesz oldalán pattog. Az eddigi nyilatkozatok (bár az ügyben megtartandó nemzeti konzultáció gondolata is felmerült) arra utalnak, hogy párt kihátrál az olimpia mögül, hagyja, hogy a budapesti népszavazás döntsön a kérdésben. Mely döntés előreláthatólag negatív lesz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.