Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

„Mentőcsomag”

A minap lezajlott uniós csúcson a fő vitakérdés e politikai–gazdasági közösség által közösen felvenni szándékozott hitel ügye volt. Mint azt sejthettük, a ballib oldal ismét eljött vesszőparipájával, a jogállamiság kérdésével. Ami köztudomásúlag olyan gumifogalom, amit a maga kénye-kedve szerint alakíthat, értelmezhet minden politikus, médiazsoldos és álfüggetlen szakjogász.

Hiába van ma Magyarországon a jogállam körülbástyázva megannyi közjogilag rögzített intézményi garanciával, hiába érvényesülnek az emberi és polgári jogok – közöttük legfőképpen a szólásszabadság, a sajtószabadság, a lelkiismereti és vallásszabadság – összehasonlíthatatlanul nagyobb mértékben, mint a nyugat-európai államokban, a Soros-pórázon tartott illetékes fórumok a megbízóik érdeke és utasítása szerint hozzák majd meg ítéletüket. Ha csak a jelen válságproblémák (migráció, gender-őrület, faji kérdések felhabosítása, vírus okozta gazdasági gondok) előtti korszakot nézzük a magyar kérdésekben artikulált elvi állásfoglalások ügyében, akkor is intő jel lehet minden magyarnak, hogy az illetékes fórum több problémát látott a messzemenően demokratikus státustörvényben, mint az echte náci ihletésű, származási alapon diszkrimináló Benes-dekrétumokban.

Egy szó, mint száz, a kőkemény magyar álláspont messzemenően indokolt. Ennek lényegét a miniszterelnök a csúcs előtt egy bő héttel így foglalta össze: „Az Európai Unióban ez szokássá vált, különösen a nagyszájú liberálisok szokták, a baloldal szokta ezt csinálni, hogy állandóan azzal fenyegeti a neki nem tetsző országokat meg politikai szereplőket, hogy majd pénzügyi szankciókat fűznek a magatartásukhoz… Aki nem migrációpárti, mint ők, akkor azt megtámadják, aki védi a családokat, mint ahogy mi védjük, velük szemben vagy tőlük eltérő módon, azt megtámadják, aki a nemzetét szereti, a keresztény tanítást még érvényesnek tekinti, vagy próbálja beépíteni a politikájába, azt szintén megtámadják.”

Itt van az eb elhantolva. Hogy végül mi történik a hitelfelvétellel, azt egy hosszabb, még be nem fejezett sakkjátszma dönti el. Egyelőre a helyzet nem reménytelen, bár az ellenerők hatalmasak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük