Felhívás!

Megrendelésre kötekednek

Ukrán részről a választások után is tovább folytatódnak a Magyarországnak és kormányának címzett barátságtalan üzengetések. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök után Oleh Nyikolenko külügyi szóvivő is belekötött a nyugati szomszédjukba. Ráadásul ezt a diplomáciában szokatlan és megengedhetetlen, fenyegetésbe hajló hangnemben tette.

„Ha Magyarország igazán véget akar vetni a háborúnak, akkor a következőket kell tennie: hagyjon fel az Európai Unió egységének megroppantásával, támogassa az Oroszország elleni új szankciókat, és nyújtson katonai támogatást Ukrajnának ahelyett, hogy forrásokat bocsátana rendelkezésre az orosz katonai gépezet pénzelésére” – fogalmaz április 7-i, utasításnak is beillő közleményében az ukrán tisztségviselő.
Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott videóban egy független és szabad ország képviselőjétől elvárható módon, határozottan elutasította a vádaskodásokat, és bekérette a budapesti ukrán nagykövetet.

Az ukrán követelések abszurdak, és ezért teljesíthetetlenek, a bírálatok pedig megalapozatlanok. Hiszen az oroszországi kőolajtól 64%-ban és földgáztól 85%-ban függő állam számára az onnan származó import leállítása gazdasági összeomláshoz vezetne, és ezt az ukránok is tudják. Hasonló okokból nem teszik meg ezt a lépést a németek, franciák, olaszok, de még a hollandok sem, őket viszont már nem marasztalja el a magyarokkal szemben megengedett éles hangnemben az ukrán vezetés. Annak ellenére sem, hogy a fogyasztás mértékénél fogva a felsoroltak Magyarországnál nagyságrendekkel nagyobb összegeket fizetnek be az orosz kasszába az energiahordozók ellenértékeként.

Mindezek ismeretében óhatatlanul feltevődik a kérdés: vajon mi lehet Zelenszkijék célja a Magyarország ellen irányuló, immár állandósult kirohanásaikkal? Erre a válasz a közleménynek Magyarországot az Európai Unió megroppantásával vádoló részében keresendő, amely világossá teszi, hogy hazánkkal nyugati megrendelésre kötekednek. Orbán önálló és a nemzeti érdekeket elsődlegesnek tekintő politikája ugyanis ingerli a brüsszeli bürokratákat, mert akadályozza az őket irányító pénzügyi háttérhatalom világuralmi törekvéseit. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások