Megoldás a migráció megállítására

Majd minden európai uniós országban a munkanélküliség csökkenését tűzték és tűzik ki célul. Erre épülnek többek között a választási kampányok hangzatos ígéreteit. Ha ez így van, akkor miért kell akár politikai vagy gazdasági bevándorlókat hívni az EU országaiba? Miért kell a migránsokat elosztani azon tagállamok között, amelyek nem tartanak igény rájuk? Miért nem az „autochton” munkanélkülieknek szerveznek átképzéseket olyan munkák elvégzésére, amit a bevándorlókkal akarnak elvégeztetni?

Nem tudok, nem hallottam olyan tagállamról, amelyik teljesen felszámolta volna a munkanélküliséget saját hazájában. Azon országok, amelyek munkaerőhiánnyal küszködnek, és országuk lakosai nem képesek fedezni a munkaerőhiányt, munkaerő-toborzókat tarthatnának más országokban, ahol az erre megfelelő munkavállalókat felkészítenék. Természetesen szerződésbe foglalnák, hogy milyen munkák elvégzésére alkalmazzák őket, a kereseti lehetőséget, a tartózkodási lehetőséget és az ezekkel járó feltételekkel mind a munkavállalók, mind a munkaadók részéről. Akik ezen feltételek ismeretében vállalnák a szerződés aláírását, azokat legálisan, emberhez méltó körülmények között lehetne odaszállítani a munkaadókhoz. Ilyen egyszerű a megoldás, és nem lenne ez az észnélküli bevándorlási őrület! Az iszlám kultúrában megfogantak sosem tudnak olyan minőségű munkát végezni Európában, mint az itteniek. Már amennyiben egyáltalán dolgozni akarnának…

Szerintem egyes országok vezetőinek még mindig nincs tisztánlátása a bevándorlás veszélyeit illetően. A vezető pozícióban levő, óriási pénzmennyiséggel rendelkező vének nem törődnek a következő nemzedékkel. Jelmondatuk: utánunk az özönvíz! Ezt valahogy meg kellene akadályozni az európai népek javára.

Kusztos András, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.