Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még két hétig lehet jelölni

Az utóbbi három évtizedben a Mentor Díj a leghosszabb ideje létező országos oktatási kitüntetés, amelyet egy civil szervezet évente ad. Az idén is tíz olyan tanárt, edzőt, nevelőt díjazunk, akik fiatalokat oktatnak, képeznek, szakköröket vezetnek, versenyeket, találkozókat szerveznek, önzetlenül és eredményesen segítik diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásuk elindulását, akiknek jelentős szerepük volt tanítványaik életében, akiket tevékenységük szerint megbecsülnek a helyi közösségek és elismernek a szakterületükön dolgozó munkatársaik.

Bárki jelölhet – diákok, volt diákok, szülők, kollégák… – egyénileg vagy csoportosan, online, 2022. december 31-ig A Közösségért Alapítvány honlapján – https://pentrucomunitate.ro/hu/mentor –, ahol további részletek is megtalálhatók.

A Mentor Díjjal szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, nevelőkre, edzőkre, mentorokra, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, a háttérből segítették tanítványaik első lépéseit, akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárult egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához, akik nem részesültek a megteremtett értékekhez illő elismerésben.

Azokat a nevelőket, mentorokat szeretnénk megtalálni, akik ösztönzik a tehetséges gyermekeket, mellettük vannak, keresik számukra a továbblépés lehetőségét, felkészítik őket a versenyekre, ha kell, velük együtt pályáznak, segítik őket a fejlődésükhöz szükséges anyagi források megtalálásában is.

Kovászna megyei díjazottak az előző évekből: 2017 – Veres László, cselgáncsedző, 2016 – Pető Mária, fizikatanár, 2012 – Salamon András, magyar nyelv- és irodalomtanár.

(A Közösségért Alapítvány közleménye)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük