Felhívás!

Média–Trump: KO

Ahogy én látom: 1. Biden nyerni fog, kétségtelenül. 2. Két év sem telik el, a különben kedves, tiszteletreméltó bácsit, Bident lemondásra kényszerítik, mert az még elmegy, hogy most az unokahúgait összetéveszti, vagy nem tudja, a szenátust vagy az elnökséget célozza meg, de ha majd valami közel-keleti tárgyaláson dárágoj Vladimirnak nevez egy ideges Ahmedet, abból baj lesz. Vagy szórakozottan eljátszadozik az atomrakétákat elindító szép, színes gombokkal. 3. Aztán, valamikor, ki fog derülni a teleormani viszonyokat megszégyenítő választási csalás, de akkor már késő lesz, soká lesz, mert az USA egész más lesz. 4. A balliberális áradat lassan elsöpör minden(ki)t, Rambo legyen Orbán Viktor, hogy helytálljon.

Ez már nem az alapítóatyák, nem Th. Jefferson, Lincoln és John Wayne Amerikája. Most egy tegnap még sztriptíz táncos muki nőként vonul be a képviselőházba, kétharmados támogatással. Ezt nyomja a média kilencven százaléka, Trump ellen.

A média csinált közellenséget Trumpból. Pedig faragatlansága nagyrészt póz. Pedig az amerikai gazdaság működött, egyetlen háborút nem indított (ami Uncle Sam részéről szokatlan), sőt, csapatkivonásokat vezérelt, megfékezte a kínai terjeszkedést, munkát és kenyeret adott a kisebbségeknek.

Mindenesetre Putyin és Hszi Csin-Ping helyében elégedetten kuncognék, látván hova jutott a nagy rivális. Annakidején Băsescu mondta Năstasenak: szegény román nép, két kommunista közül kell válasszon. De legalább egyikük tudott késsel, villával enni és az eszük, az vágott, ha nem is a legkorrektebb irányba…

A témától eltérve. Az unokaöcsém (nekem is van, nem csak Colombónak) jó ideje Bergengóciában él és dolgozik, pedagógus, mint én. Éjjeli álmomból szkájpolt fel, fintorgó képpel, rá nem jellemző indulattal. A helyi tanfelügyelőség állásokat hirdetett meg, ő is meg akart pályázni egy szakfelügyelői beosztást, de hét év régiséget követelnek, ő meg, szegény, hat és fél éve van ott. Miközben a főtanfelügyelő helyettesének kineveztek egy friss diplomás ifjoncot, akinek ez az első munkahelye. Normális ez? – kérdi. Diplomatikusan kitértem a válasz elől, nem szólok bele Bergengócia belügyeibe, de olvasóim talán bátrabbak lesznek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.