Felhívás!

Ma a lélek ír csodákat

Reggel óta nem lelem a helyem. Mintha nekem kellene rendbe raknom Alsó- meg Felsőháromszék szénáját egy jó szándékú viharocska után. Barbados sziget kilépet a Brit gyarmat- meg szigetállamok sorából. Nekem itt és most eláll a lélegzetem, ugyanis be kell osztanom azt a kevés szabad levegőt, ami van. Szeretnék most rögvest Barbados, e század csodálatos kincses szigetére repülni stoprepülőgéppel, mert megszépültem az édes szigetország csodatételének a hallatán. Csókot küldök a magunk készülékén a szabad, független szigetre: így legyen!

Csak állok meg járok magam körül, a brit uralkodónő, Erzsébet királynő, minden britek uralkodónője jelenik meg előttem. Nem vagyok most, ma gyáva, de nem kérem az úrnőt, ne venné tapintatlanságnak, hiszen engem most körül rajong az öröm s a bánat.

Reggel óta néhány négyzetméteren kerengek, akár a legkisebb unokám, Boldizsár. Kőfalak jönnek „közém” Székelysepsiszentkolozsvárról, és amott hajó, zászló lobog fölötte-rajta, azon a plakát: Csíkkászonbalassagyarmatigen – Nagyszőlősblamázsújfalu. Micsoda járat! A postás szalutál székely honvédesen, én veszem a küldeményt, kezelünk, ő ölel és dadog valamit meghatottan.

Olvasom a nyílt levelet, feladó: Bergengócia Miniszterelnöke. Alul a nevem és: Budapest, Újpalota. Hát húzzunk bele, látom magam előtt bármerre fordulok. Égi-földi egységben az erő, mindent átfog a szabadság varázsa, szabadon sütik a kürtőskalácsot a székelyek románul s románok a cujkát kiköpött magyar ínyre valóként. Cseppet sem lep meg, hogy Nagy-Britannia uralkodónője kerékpárral óvakodik át Újpalotán. Merthogy Barbados neki óriási élményt jelentett, maga a sziget is, és az ország a szeme előtt vált az utóbbi évszázadokban őt uraló Nagy-Britannia csillagpontjává, 1627-től errefelé jövet. Élet van, csoda maga az élet.

Budapesten Orbán Viktor pólyálja egyszer s mindenkorra virágkalongyákkal a szabadság székelyül faragott szobrát. Rend a lelke mindennek most, októbernek ezen a végén. A további mind írva vagyon és kinyomtatva Szenterdővidék Kalondapalotájában. Ami írva vagyon ezen a sorolt tájon, az a szabad tétel nem fordul le többé a maga útjáról soha.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.