Felhívás!

Lejtmenet

Minden jel arra mutat, hogy már az ellenzéki körök is várják a Márki-Zay Péter nevéhez kapcsolódó tragikomédia végét, s erről az emberről igen keveset fogunk hallani az április 3-i választások után. Országos szinten népszerűsége lejtmenetben, „évértékelőjét” a saját tábor is katasztrofálisnak ítélte. Hadd idézzük az ellenzék fő erejéhez, a Gyurcsány-vezette DK-hoz közeli Amerikai Népszavát: MZP„alkalmatlanságát bizonyítja a tény, hogy az újévi katasztrofális beszéde után a valamennyire összeszedett beszédet sem tudta fegyelmezetten elmondani anélkül, hogy a kriminális és a legteljesebb mértékig elfogadhatatlan rögeszméit hozzá ne tegye. Ezek viszont számunkra abszolút elfogadhatatlanok, ezért innen üzenjük, hogy nem szavazunk. Méghozzá miatta nem.”

Az N1 tévén keresztül Havas Henrik azt üzente Márki-Zaynak és Gyurcsánynak, hogy „piásan és fáradtan ne beszéljünk”. Ő nem próbálta mentegetni az ellenzéki miniszterelnök-jelölt teljesen egyértelműen saját táboráról szóló fasisztázó és kommunistázó mondatait, melyeket megfogalmazójuk megpróbált Orbán Viktorra vonatkoztatni.

MZP a saját szövetségeseitől is kapott egy hatalmas pofont, amikor a Jobbik javaslatára végül nem az általa megnevezett Iványi Gábort jelölték államfői pozícióra Novák Katalinnal szemben, hanem Róna Péter közgazdászt. Ez komoly presztízsveszteség Márki-Zaynak, és a választók előtt leégés az egész tábornak. Arról nem szólva, hogy Róna jelölésén az ellenzéki „szakértői” stáb egyik alapembere, Király Júlia is kiakadt, s nem vállal több nyilvános szereplést a továbbiakban.

A választásig kevesebb mint 50 nap van hátra, de az ellenzék még nem állította össze a közös jelöltlistát. Mindeközben Márki-Zay odáig süllyedt, hogy nekiállt a piacon veszekedni, ingerülten azt kérve számon az árusokon, hogy nem veszik észre, mennyire hülyének nézi őket Orbán. Mire a pult mögött álló egyik néni nagyon higgadtan annyit válaszolt: „maga mondja ránk, hogy hülyék vagyunk, nem Orbán.”
Azt mondanánk, hogy innen már nincs lejjebb, de ismerve Márki-Zayt, tudhatjuk: van. Mi a nemzeti oldalon kérünk egy kisfröccsöt, és élvezzük a show-t. Már nem tart sokáig, csak pár hétig, becsüljük meg a páratlan szórakozási lehetőséget. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.