Felhívás!

Lassan a testtel!

Helyes! Zárassuk be a környéken lévő idősotthonokat, mert fertő a Zenóbia, meg a lemhényi is. Aztán mindenki fogja a saját idős szeretteit, és gondozza ő maga. Vagy esetleg bízza valamelyik nagylelkű okoskodóra, az úgyis tökéletesen tudna ápolni. És még olcsón is, mert meggazdagodni, ugye, nem akar…

Sajnálom, kitört belőlem. Egyetértek, hogy kell az ellenőrzés, sőt. Szükség van arra is, hogy szeretteik látogassák az időseket, és a hiányosságokról beszéljenek az illetékesekkel. Feltételezem, aki idősotthonba teszi szeretteit, az meg is nézi, hová viszi, és lehetőségeihez mérten a legjobbat választja. Szóval kell az észrevétel, kell az ellenőrzés, de azért a túlzásokkal vigyázzunk.

Sajnos, szükség van olyan helyekre, ahol gondoskodnak az idősekről. Én nemrégiben vásároltam lejárt árut a Kauflandból. Nem néztem meg, hazavittem, pár nappal később fogyasztottam volna el, de nem lehetett. Nem gondolom, hogy meg akartak mérgezni. Aki már dolgozott nagyobb üzletben, az tudja, hogy sok pakolás után is előkerül egy-két darab, ami lejárt. Ki az, aki nem talál néha lejárt/romlott ételt a saját kis háztartásában is, pedig igyekszik figyelni? Ennél többért sem zártak be vendéglátói egységet, nemhogy egy adag lejárt szavatosságú ételért a raktárban… Most állj meg a saját lakásodban, és nézz szét! Ha most jönne egy ellenőrzés, tiszta lenne a lakásod? Hibátlan? Akarom mondani: tudtad, hogy a konyhában nem lehet pókháló, a fajansz fúgái között penész? A tojások a hűtődben meg vannak mosva? Pedig a saját egészséged a tét!

(Honlapunk Véleményfaláról)

Öregotthonokban dolgozó, hosszú tapasztalattal rendelkező ideggyógyász főorvos mondta: az Alzheimerben, demenciában szenvedők ápolása nagyon nehéz munka, nagyon sok eset tanúja volt, amikor a demens nyolcvanon túl is vígan (már ha ezt annak lehet nevezni) élte az életét, és az őt ápoló családtagot kikísérték a temetőbe. Tehát óvatosan ítélkezzünk – szerk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 3., 14:02
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ez valoban igaz de nem egy csaladrol van szo es egy oregotthont nem hasonlithatsz ossze a sajat othonoddal semijen szempontbol .Hogy odahaza mennyire vagy igenyes es gondos sajat magaddal es a csaladoddal szemben az a te feleloseged.Viszont ha valaki letesit egy oregotthont az maskeppen kellene gondoskodjon az ott elokre , mert egy idos emberek kozossegerol van szo .Ne sporoljon a szemelyzettel !