Két csúcs között

Éppen Magyarországról tért haza Gajdó Éva, a Puskás Tivadar Szakközépiskola informatikatanára, ahol újabb kitüntetésekkel gyarapodott az éremtára, de nem is ezt tartja ő fontosnak, hanem azt a pár nappal ezelőtti megmérettetést, amelynek során tanítványai jeleskedtek. Aki utánanéz, megtudhatja, a tanárnő neve nemzetközi körökben talán ismertebb, mint itthon, s ha az igazat akarom leírni, mindehhez hozzá kell tennem, hogy még kollégái közül sem mindenki tudja, milyen sikerekkel rukkolhatna elő, ha netán ilyen jellegű beszámolóra kerül(het)ne sor.

A Budapesten tartott rövidhullámos rádiós versenyen, a Rádiós Tájékozódási Futás XVI. Puskás Kupáján iskolája tanulóit is benevezte. A vetélkedő helyszíne, a vértesboglári erdő ismerősen hangzik annak, aki Vörösmarty Szép Ilonkáját olvasta, s minden bizonnyal a résztvevők érzelmi hangolását a versenyre ez is befolyásolhatta (volna). Persze, hogy büszkék, miért ne lennének azok, ha már első díjra is futotta a mieink erejéből! Dóczi Bogdán Attila meg Veres Balázs Hunor egyéniben maga mögé utasította a mezőnyt, csapatban pedig a tíz benevező közül a Puskás Tivadar Szakközépiskola III. helyezést ért el.
Kiemelendő, hogy a felnőttek mezőnyében Gajdó Éva úgyszintén III. lett. A felkészítésben viszont Kertész Csaba Zoltán brassói egyetemi oktató is részt vett, aki – egyébként teljesen önzetlenül – rendszeresen átjár a barcasági városból a háromszéki iskolába, hogy az önként jelentkező fiatalokat, diákokat „megfertőzze” a rádiózás, a rádiós „rókavadászat” csodáival.

A Hírközlési Kismúzeum mellett kiépített rádióamatőr-kör kiváló lehetőséget nyújt a rádiózás titkaiba való bepillantásra, s aki kíváncsi távoli vagy közeli tájak érdekes híreire, ezt a lehetőséget kihasználhatja. Gajdó Éva tanárnő egyik elismert gyakorlója ennek a csodálatos elfoglaltságnak, de ő közben csúcsokat jár, s tervében szerepel, hogy minél több, legalább ezer méter magasságú csúcsról küldjön rádióüzeneteket ismerős és ismeretlen barátainak. S teszi ezt azzal a szándékkal, hogy megmutassa, mindenhonnan lehet valakikkel kapcsolatot teremteni a rádióhullámok segítségével.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.