Hirdetés
Hirdetés

Keserű falatok

0–3, 1–4, 2–4, 0–2. Ez három magyar labdarúgó-válogatott négy eredménye három bő nap alatt, szerdától szombatig. A négyből három tétmeccs volt, továbbjutásról, avagy kiesésről döntött. Egy pedig – a többivel együtt – pillanatnyi tét nélküli jövőképet mutatott.

A nagy válogatott úgy veszített 3–0-ra Splitben Horvátországgal szemben, hogy némelyik játékosa mind a három gólhoz segélyszervezet módján hozzájárult. Mintha csak a közjóért tenne. Ettől persze Petkovics sarkazós gurigája még ott lehet a 2019–2020-as szilveszteri tévérevü képsorai között. Egy ilyen vereség után talán jobb is, hogy vasárnap este csak 14 éven aluliak mehettek be a budapesti stadionba, a magyar–azeri „rangadóra”. Noha igaz, a felnőttek gyakran éppen a gyermeke(i)k előtt szégyellik leginkább a tévedéseiket. Gyermekek? Nézzük csak!

Az utóbbi másfél évtizedben nem gyakran történt olyan, hogy az U17-es vagy U19-es magyar fiú válogatott ne jusson tovább az alapcsoportból az úgynevezett elit-körbe a soron lévő Európa-bajnokságok selejtezőin. Ez most, egy hazai rendezésű U19-es tornán már két mérkőzés után letudott dolog. 2–4 Grúziával, 0–2 Horvátországgal, jöhet a laza búcsús bulimeccs a végén Kazahsztán ellen.

A horvát és magyar futball párhuzamára teszi fel a pontot a „monarchiás testvérállam” U21-es válogatottjának zalaegerszegi 4–1 arányú sima győzelme. A magyar nemzeti csapat társ-házigazdaként a 2021. évi korosztályos Európa-bajnokságra készül, Gera Zoltán vezetésével ez ideig 0–0-át játszott idegenben Dániával, hazai pályán 0–3-ra kikapott Norvégiától, és most ez az 1–4. Közhely, hogy kemény munka vár a stábra a tisztes helytálláshoz. Csakhogy feltevődik a kérdés: kikkel? A számításba vehető játékoskeret nem tűnik olyannak, hogy komoly célokat lehetne megfogalmazni a szlovén–magyar közös rendezésű Eb-re. A korábbi nyilatkozatok alapján szinte kizárt, hogy a nagy válogatottból visszahívnák segíteni Szoboszlai Dominiket, bár a döntő torna idejére.

Ilyen rideg, borús három nap után kíváncsian várhatjuk az U17-es (voltaképpen U18-as) korosztály brazíliai világbajnokságát, ahol a magyar válogatott október 26-tól kezdődően sorrendben Nigériával, Ausztráliával és Ecuadorral küzd a nyolcaddöntőbe jutásért, a magyar futball sebtapaszáért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 14., 7:23
    ÉRTÉKELÉS: 2

    De mit is varunk ezektol a Gyozike Show-on felnott puhany “focistaktol”? Amig mas nemzetek kokemenyen FUTBALOZNAK nalluk “foci” van …”ubit” esznek meg ‘parit’..es ez az eredmenye.