Felhívás!

Kérdések válasz nélkül

Havas eső mossa a várost. Az időjárás nem kényeztet bennünket. Megjött az ősz. Erre mondják a székelyek, hogy ilyen esős időben pénzt kell számolni, vagy… már az én koromban aludni, televíziót nézni. Hadd lássuk, hogy Székelyföldön, nem elég nekünk ez a „cudar” esős, hideg, szeles idő, itt van még a koronavírus is. Rettegünk. Megszabják nekünk, hogyan szabad járni, enni, inni, köszöni, kacagni, viselkedni, mindent. Többször is szóvá tettem már, hogy ezekben a mai, modernségbe ájult kétezres években minden, ami jó, az vagy erkölcstelen vagy egészségtelen.

Itt, kis városunkban nincs helyi televízió. Nézem az országos televíziót, s hihetetlen, hogy az emberek mennyire hagyják magukat manipulálni. A választásokkal kapcsolatban: a nyolc évvel ezelőtt elhelyezett rakétavédő pajzs révén az amerikaiak által híressé tett, Olt megyében található Deveselu falu ismét a világ figyelmének központjába került! Az emberek tömegesen szavaztak „a két hete meghalt” volt polgármesterre, akit a Covid-19 ölt meg. Az önkormányzati választáson megjelent 1708 szavazóból 1057 szavazott a… halottra.

Érdekesek az emberek. Nem kérik számon Iliescu Ion szinte háromszor is volt elnök úrtól (1990-ben még nem választás révén diadalmaskodott, csak utána kétszer) a sok-sok gyilkosságot, a nép félrevezetését… Hadd ne emlegessem fel az államcsíny idején elesett sok ártatlan fiatal áldozatot. A Marosvásárhelyen kirobbantott polgárháborút, a bányászok látogatásait Bukarestbe. Mindezért Ion Iliescu és bandája a felelős. Hogy ki lőtt? Ki volt a hibás? Hiába keresed a választ – egy jól szervezett, konspirációs „falba” ütközöl. Jómagam sokszor megpróbáltam, végigjártam az utat, hogy megtudjam Visky Árpád, Vaszi Jánoska meggyilkolásának okát. Hiába. Hát ennyit a bársonylelkű, mioritikus, toleráns, keresztény nagy testvérnép igazságáról, vezetőiről…

Orbán-Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.