Felhívás!

Ismét utaztatna a prefektus

2017 novemberében Sebastian Cucu prefektus úgy döntött, a sofőrvizsga gyakorlati részét kizárólag Sepsiszentgyörgyön lehet elvégezni. Ennek értelmében Kézdivásárhelyről alkalmanként 30–40 iskolásnak kellett volna a megyeközpontba utaznia jogosítványa megszerzéséért. Akkor a sofőrvizsgáztató hálózatért felelős Florin Cătană főfelügyelővel közösen sikerült jobb belátásra bírnunk a prefektust.
A napokban Bokor Tibor polgármester arról tájékoztatott, hogy Sebastian Cucu május 21-től mégis érvénybe akarja léptetni novemberi döntését. Kedden ismét találkoztam Florin Cătană főfelügyelővel, aki nem igazán értette a prefektus elhatározását; kértem, mutassanak egy olyan jogszabályt, amely tiltja a sofőrvizsga gyakorlati részének Kézdivásárhelyen való lebonyolítását, de ez még várat magára. A főfelügyelő ismét nagyon segítőkésznek mutatkozott, és elmondta, célja, hogy a hajtási jogosítványért folyamodók legtöbb 30 nap alatt megszerezhessék azt. Ezért mindketten újra kérni fogjuk a prefektust, halassza el döntését. Természetesen minden vizsgázó csak első alkalommal vizsgázhat Kézdivásárhelyen, amennyiben az nem sikerül, a megyeszékhelyen kell a következő vizsgára jelentkeznie.
Sajnos, nemcsak Kovászna megyében merült fel ez a gond, de nagyon remélem, hogy precedenst teremthetünk, és egységesen lehet orvosolni az egész országban. Meghívásomra Florin Cătană főfelügyelő a következő időszakban terepszemlét tart Kézdivásárhelyen, hogy személyesen is megbizonyosodjon: a körülmények biztosítottak az itteni sofőrvizsgához.
A főfelügyelőnek egy, az autókereskedők által felvetett gondot is jeleztem: szerintük nehezen és sok utánajárással lehet próbarendszámot igényelni az eladásra kínált autókra, ezzel lehetetlenné téve a gépjármű kipróbálását a közutakon. A főfelügyelő biztosított arról, hogy ebben a kérdésben is igyekeznek megoldást találni.
Fejér László Ödön szenátor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 10., 11:45
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Tisztelt szenátor úr!Amikor Cătană felügyelő terepszemlére jön Kézdire,megkérem a Vasút utcába is vigye el.Önök ha fele annyit tennének értünk,mint amennyit ígértek,már rég meg lenne oldva az ilyen probléma.(értem a sofőrvizsgát,a Vasút utca az lassan álom)..Furcsa,hogy a nagy közös szocialistákkal való barátság árán sem tudnak egy ilyen ügyet megoldani.Két év múlva ,mivel választási év,megint ígérni fognak négy évre.

 • User
  Dátum: 2018. május 10., 15:40
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Fejer Laszlo Ur amikor Catana felugyelonek mutogassa ekes varosunkat Bocor Tiberiu urat is vigye magaval a Vasut utcaba nem egyebert de eszebe juttatnam Bocor ur igeretet hogy meg lessz javitva a Vasut utcank!!!