Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Iași-i magyar véndiákok találkozója

Nemrég azt lehetett olvasni a sajtóban, hogy „végleg elballagtak Moldvából a magyar diákok: mára fölszámolódott a többezres jászvásári magyar kolónia.” Ez nagyvonalakban igaz, de mi a helyzet azokkal, akik elballagtak, s szétszórta őket a nagybetűs élet?

Természetesen nem nagy dolog egyetemet végezni, de azért Jászvásárban egészen más. Aki töltött diákéveidből egy kis időt a Bahlui-parti városban, aki megtapasztalta, hogy az utcán, villamoson, moziban csupán azért szólítanak meg ismerkedés céljából rendszeresen, mert magyarul beszélsz, aki tudja, hogy a vakpali dallam csak magyaroknak szól, aki megélte egy maroknyi lelkes, egymásra utalt, szeretetteljes közösség érzését, az nagyon is tudja, miről szól a fáma. Mert évtizedeken keresztül olyan, a nagyvilágon egyedülálló, összetartó közösségek jöttek létre, melyek egy életre szólnak.

Ennek köszönhetően 1997 óta ötévenkénti rendszerességgel töretlenül megszervezik a véndiák-találkozókat, ahova szeretettel várnak kórtól, nemtől, végzetségtől, a végzés időpontjától stb. függetlenül minden olyan személyt párjával és családjával együtt, aki diákként valaha is egy kis időt eltöltött Jászvásárban. A műsorból nem szokott hiányozni a hagyományos és rendhagyó magyar-találkozó, a buli, az ökumenikus istentisztelet, egyéb tartalmas program, sportrendezvény, vetélkedő és természetesen sok meglepetés. Megtekinthető fotókiállítás, a résztvevőket a Csirik Rádió és a Vakpali diáklap szórakoztatja és tájékoztatja.

Ez így lesz az idén is a VI. iași-i magyar véndiák-találkozón Szovátán, a Patakmajor kempingben augusztus 26−28. között, ahol találkozni lehet régi barátokkal, netán új ismerősökkel, üzlettársakkal, szakmai partnerekkel. Bővebb információk a www.vakpali.ro honlapon.

Puskás Attila Barna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.