Felhívás!

„Hasznos idióták”

Amint írják a nagykönyvek, Lenintől ered a mondás, hogy „hasznos idióták”. Ő a nyugati pénzemberekre és értelmiségre értette, mivel ezek az éppen cseperedő kommunista mozgalmat pénzelték, támogatták. Úgy vélték, hogy ezzel a cári birodalmat gyengítik, s mivel éppen közeledett a háború szele, ezt hasznosnak ítélték. Hogy mit is erősítettek meg, az csak később derült ki, amikor lejátszódott egy polgárháború, s a cár kibukott a hatalomból. A birodalom azonban megmaradt, csak éppen szovjet birodalommá alakult át, az emberre legveszélyesebb diktatúrával.

Azóta, az elmúlt mintegy száz év alatt olykor egyszerűen idiótáknak mondták a népet. Tudatlanok, könnyen irányíthatóak, akik a hatalmon lévők szinte minden hazugságát elhitték mind keleten, mind nyugaton. És hiszik mind a mai napig. Elég csak egy kis pénzt előttük megcsörrenteni, egy csöppnyi reményt felcsillantani, önérzetüket felborzolni, hogy ők ezen a földön valakik, olykor ellenségképet megrajzolni nekik, és még háborúba is mennek. Mikor már késő, derül ki, hogy megint átverték őket. Addigra sokan – főleg a fiatalok – életükkel fizetnek hiszékenységükért.

Persze, azért az országnagyok, honatyák, miután szép summákat akasztanak le főleg a közös kasszából, na meg egymástól, igaz, csak maguk között, szintén „hasznos idiótákról” beszélnek. És minél jobban átvernek másokat, még ha egy szövetségben, unióban tényednek is, nagyon meg vannak magukkal elégedve. A simliskedés jövedelmező! Igaz, simliskedéssel, hazugsággal a történelem folyamán nem kis területeket raboltak el egymástól, és úgy összekavarták a népeket, hogy ennek mind a mai napig érződik a hatása.

Olyannyira, hogy állandó vitatéma, és háborút nem kóstolt fiatalokat megint könnyű hadba vinni. Hogy ezen megint valakik nagyon meggazdagodnak, mint amiképpen az előző világégésekkor történt, az bizonyos, és ezek a magukat hasznosnak, de nem idiótáknak tartók lesznek. Hullani fog megint a plebsz, akiknek bemagyarázzák majd, miért kell a lövészárkokban kúszniuk, sőt, manapság a rakéták, bombák elől a pincékbe, fedezékekbe menekülniük. És örvendjünk, ha egy haszontalan idióta nem indít útnak egy atombombát. Volt már erre példa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.