Felhívás!

Három jaj

  1. A Mészáros-jelenségről. Furcsa ez a ballib gondolkodásmód. Csak úgy, megszokásból nevezem így, mert messzebb van a baloldaltól, mint Makó Jeruzsálemtől, és a régi liberálisok megkergülnének a csuklástól, ha ezeket látnák. Egyrészt szolgamódra csodálnak mindent, ami amerikai, másrészt Mészáros Lőrinc a nagy krampusz a szemükben. Hogy gazdag. Gázszerelő létére mert meggazdagodni. (Érdekes, ez nem kirekesztés, ennyire levegőnek nézni egy munkásembert.) De hát Mészáros Lőrinc az Egyesült Államokban nemzeti hős lenne, az amerikai álom megtestesítője. Demokraták és republikánusok cibálnák két oldalról – gyere hozzánk, legyél képviselő, szenátor vagy éppen kormányzó, te csak a nevedet add, a többit mi elintézzük. Hogy gázszerelő volt? Éppen ez az! Nem milliárdos papa csemetéje, nem Harvard-diplomás aranyifjú, munkásemberként épített fel egy gazdasági birodalmat. És tudtommal nem Las Vegas kaszinóiban dobálja a pénzét, hanem magyar embereknek – egyre többnek – ad munkát és kenyeret.

Amúgy, ha valamit törvénysértő módon szerzett, ott van rendőrség, ügyészség, bíróság, a legszigorúbban vonják felelősségre. De ha húsz év és mindenféle kormányzat alatt nem tudtak rákenni semmit, akkor mi a baj?

  1. Szigorúan igaz beszámolók. Az autóbuszban ingázó tanítónő meséli: milyen jó, nem kellett órát tartani, mert a PIROSkereszttől jöttek a gyerekeket felvilágosítani… Iskolások a városban, a tanár valamit mutat egy fiúnak: ez a tiédé? Szegény gyerekek…
  2. Ez a #metoo-mozgalom nem mondhatom, hogy előreláthatatlan következményekkel fog járni, mert nagyon is előrelátható a számnélküli botrány. Feljelentősdi lesz belőle. Pávelmorozovosdi. Ha netán valaki nem tudja, Pavel Morozov egy szovjet taknyos volt, aki a saját apját jelentette fel, sztálinék nemzeti hőst faragtak belőle.

Nem kétlem, lehettek mocskos ügyek a múltban. De miért nem szóltak akkor? Most, aki valamiért utál valakit, fel fogja jelenteni, mint húsz évvel ezelőtti zaklatót. Persze, bizonyítani nem tudja, de az illetőt ország- világ előtt besározza. A liberális patológia legújabb fejleménye, és ajjaj, mi jön még… Fel kell készülnöm, maholnap valakinek eszébe jut, hogy a prágai bevonulás idején elloptam a biciklijét, két erőszaktevés között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.