Harmadik félidő

Budapesten a Keleti-pályaudvar meg a Népstadion szomszédságában található – többek között – egy söröző, annak a neve pesti nyelvhasználatban: Harmadik félidő. Ami a Népstadionban a labdarúgópályán megtörtént és elmaradt, mindazt a sörözőben tárgyalják meg a mérkőzés után.

Sepsiszentgyörgy meg Budapest abban is hasonlít, hogy földszinten mindkét város söröző, kávézó. Viszont a mi városkánk a nagy hazai mérkőzések közben és után mindig a nagypolitika küzdőterévé válik. Igaz, a focistáink nem kimondottan mind magyarok és szőkék. Klubcsapat ez a javából. Viszont Sepsiszentgyörgyöt elárasztják a román vendégszurkolók, törnek és zúznak, üvöltenek, és tépik a magyar zászlókat, a kerítéseket. Minap a bukaresti Dinamo kapott ki nálunk, de cudarul. És a román szurkolók mintha eltanulták volna az ősi székely szólást: Most ne segíts Isten, csak csodálkozz!

Érdekes, a vendégek szavalókórusa most is azt bömbölte, amit máskor: Magyarok, takarodjatok ki az országból! Hazátlan banda! stb. Nekem az is eszembe jutott, hogy a három székelyföldi megyében létezik egy román önvédelmi, kisebbségi elnyomás ellen tiltakozó (!) román szövetség, és kutyába se veszik itt se, Bukarestben sem a magyar kisebbség jogait, iskoláit, nem százalékolják magukat minduntalan. És mi sose vonítottuk egy-egy mérkőzésen, hogy húzzák már el a csíkot a nyavalyába!

Dús kisebbségi érzelmük Székelyföldön nem tűri a magyar őshonos lakosságot. Na, minálunk babám EZ a harmadik félidő: takarodjanak ki a magyarok! És ebbe vita és késdobálás nélkül beletartozik az is, ahogy a városi tanácsban és másutt is számlálják, hogyan nő a románság százalékaránya – na, nem a stadionokban, hanem a lakosságban. És nem veszik észre az elvtársurak, hogy az ő növekedésük a nulláról indult egykor.

Csak annak a gyarapodását kell sürgetni, ami hiányos, drága honfitársaink! A harmadik félidő lefújva!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.