Hálaadás kicsit másként

Augusztus 26-a a hála, az öröm és a jókedv napja volt Ikafalván. Délelőtt a templomban ünnepeltünk, délután 4 órára megérkeztek a helyi közösségi ház nagytermébe a RÁD IS SZÜKSÉG VAN projekt szereplői, hőseink és kísérőik Kovásznáról, Kézdivásárhelyről, Csernátonból. Az ikafalvi segítő csapat előkészített mindent, hogy a soron következő tevékenység az elmúlt alkalomkor gyűjtött és ismertetett gyógynövények osztályozása és csomagolása jó körülmények közt, kellemesen, hangulatosan teljen, mindenki hasznára.
Bardócz Tímea programfelelős szeretettel köszöntötte a vendégeket és vázolta a foglalkozás mozzanatait. T. Bardócz Csaba áhítatot tartott, kiemelve a nap jelentőségét, a hálaadást. Ezután kimentünk a kertbe, ahol Szakács B. Cecília változatos, érdekes, mozgásos játékokkal fokozta a hangulatot. Ugyancsak Cecília vezette le bent a kézműves foglalkozást is. Papír, olló, ragasztó, lyukasztó, színes fonalak, szalagocskák segítségével tetszetős papírtasakokat készítettünk a különböző gyógynövények tárolására. A tiszteletes asszony, Tímea, szép színes leírásokat készített a cickafarkról, orbáncfűről, katángról stb. Mindenki készíthetett több tasakot is, válogathatott a gyógynövénykészletből, ráragaszthatta a leírást és persze magával vihette végül.
Munkálkodás után Pazsi Margit segítségével hálaadó, vallásos énekeket, de népdalokat is énekeltünk. Közben finom falatokat fogyasztottunk, Dombi Etelka, Kovács Tünde, Bartos Erzsike gondoskodtak a harapnivalók elkészítéséről. Dombi Anita Etelka sok szép színes fotót készített, megörökítve képekben a tartalmas délutánt.
A rendezvénysorozat nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül, és ezért hálásan köszönjük a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítványnak, Írisz háznak és segélyszervezeteinek, a svájci Heks-nek és a Brot für die Welt-nek.
Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.