Felhívás!

Háború van

Polgármesterük vezetésével Sepsiszentgyörgy központjába vonult fel úgy másfél száznyi, a moldvai Dormánfalváról érkezett személy a román vajdaságok egyesülésének (1859. január 24.) évfordulóján. Vagyis a törvénytelen és gyalázatos úzvölgyi temetőfoglalás kapcsán hírhedté vált elöljárót irányító sötét erők elérkezettnek látták az időt, hogy Erdély legnagyobb magyar többségű városának a szívében is tudtunkra adják: ebben az országban ők az urak, mi pedig csak másodrendű állampolgárok vagyunk. És hogy az üzenetük félreérthetetlen legyen, többen közülük a Kárpátok uralkodó nagyvadjaként számon tartott medve bőrébe bújva vettek részt a jelenlétükért felelősséget vállaló Mihai Sorin Târnoveanu által a román hatalom Kovászna megyei kibontakozásának nevezett erőfitogtatáson.

De még nála is világosabban fogalmazott a magát Ortodox Testvériségnek (Frăţia Ortodoxă) nevező havasalföldi szervezet szóvivője. A közigazgatásilag Kovászna városához tartozó Vajnafalván, szintén ez év január 24 re időzített, a román nyelv hivatalos voltát hirdető óriásbannerrel történt felvonulásuk alkalmából ugyanis ezt üzente: „Románia ezen a földön örökre győztes marad, és senki sem fogja Erdélyt kiszakítani a testéből.” És a megnyilvánulásukat így indokolta: „a román elem megerősítése és az anarchikus, terrorista és irredenta magyar elem visszaszorítása érdekében vonulnak fel”. Világos beszéd, mint ahogy a befejezése is: „Uram, irgalmazz román nemzetünknek! Az utolsó csepp vérünkig harcolni fogunk, testvérek!” Minderről a történteket rögzítő és a közösségi oldalukon közzétett videófelvétel tanúskodik.

Háború van tehát, egyelőre vértelen, de a végső megsemmisítésünket célzó háború. Rég rá kellett volna döbbenünk, hogy összehangolt hadjáratot indítottak ellenünk, hiszen a felirataink, jelképeink, nyelvünk ellen elkövetett merényletek egyértelműen erre utaltak. Ráadásul már a temetőinket is elfoglalják, és a hőseink sírjait meggyalázzák. Éppen ezért legfőbb ideje, hogy mindezt magunkban és sorstársainkban tudatosítsuk. Hogy összezárjunk, és megtegyük a szükséges ellenlépéseket, mert csak így maradhatunk meg.

(A román nyelvű szövegeket a szerző fordította.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 28., 11:17
  ÉRTÉKELÉS: 7

  De ki vagy kik lesznek azok a tökös székelyek akik gyözelemre tudják vinni a mi érdekünket, mert ami a tömegeket illeti túl el vagyunk kényelmesedve és legyünk öszinték,félünk is,hogy a hatalommal szembe száljunk. Véleményem szerint külföldi segitség nélkül nem megyünk semmire. Anno ök is úgy kapták meg Erdélyt,csak akkorát nyeltek,hogy máig csuklanak tölle.

 • User
  Dátum: 2020. január 29., 10:53
  ÉRTÉKELÉS: 6

  “Elgondolkodtato, de nagyon”. Na ez a baj a szekelyekkel ,hogy ok nem cselekszenek, hanem gondolkodnak. Es teszik ezt , akkor is amikor vegveszelyben vannak, a 25-ik oraban. Itt az ido felretenni a gyavasagot es osszetoborozni vagy 30.000 tokos fickot (mert van ennyi, csak erteni kell oket megszolitani es mozgositani), es irany Dormanfalva ! Meg kell mutatni nekuk, hogy mi is be merunk menni Dormanfalvara es medvebort is fogunk onnet hozni !

 • User
  Dátum: 2020. január 29., 20:00
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A 30,000 “tokos ficko” mellé 10,000 géppuska, 25,000 kézigránát és minimum három atombomba. Remélem ön személyesen és a saját gyerekei lesznek az élen.

 • User
  Dátum: 2020. január 30., 12:10
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem baratom. A te gyerekeid is ott lesznek, legelol – vagy legalabb is ott kene legyenek, ha volna a pofajukon bor- mert ok is SZEKELYEK ! Ugy latszik, hogy a szekely nep csocseleke, mindeg szereti kihuzni magat a nehezebb ugyek alol, ezert ezek a xarszekelyek mindeg masoktol varjak a megoldast. Persze otthonrol tevebe nezni konnyebb, hogy hogyan verik a nemzettarsadat, a szomszedodat, a szomszed gyereket, a testveredet, es az ilyen xarhaziak meg rohognek is rajtuk. Csak azt nem latjak vilagosan, hogy tulajdonkeppen a sajat nemzetuk es nepuk temetesen rohognek !