Felhívás!

Fürdőruhát bedobálni? Na, még mit nem?!

Ha egy nő nyaralni készül, két hétig pakol, és valamit úgyis otthon felejt. Rebekánkkal is így történik minden évben. Idén, éppen ezért, eldöntötte, már egy hónappal azelőtt elkezdi a folyamatot. Olvasta egy könyvben, hogy jobb ilyenkor listát vezetni. Megnyitott hát a telefonján egy jegyzetet, és bármikor bármi eszébe jutott, azonnal beírta. A nyár egyik küldetéseként fogta fel, miszerint ő ebben az évben márpedig semmit nem hagy otthon. És lehetőleg fölöslegesen sem visz semmit.

Felkerült a listára a fél fürdőszoba, a teljes gardrób, a könyvespolc új elemei, a bevásárlóközpontok 80 százaléka. Felírta a napozás utáni aloe verás krémet, és ezzel befejezettnek gondolta a listát. A nyaralás is azzal ér véget, a pakolni kívánt cuccok hosszú sora is. Szünet nélkül bökött rá a mentés gombra tízszer, majd átküldte magának ímélben és üzenetben is, de ellenőrzésre anyjának is továbbította. Hiába bosszankodik azon mindig, hogy anya mindenbe belekelepel, tudja, úgyis mindent jobban tud, tanácsokért ezért elég gyakran kopogtat. Anya sajnos a szelfibotnál elveszítette a fonalat, így nem is olvasta végig, rábólintott.

A listát az otthon megtalálható dolgok leltározása követte. Leterítette ágyát egy pokróccal, kipakolta rá mind a tizenkét pólót, hat ruhát, nyolc nadrágot, pulcsit, papucsot, meleg cipőt, az összes fürdőruhát, szép és csúnya bugyit minden eshetőségre, boka- és titokzoknit. Szaglásminta, foltkeresés alapján külön szedte a mosni valót, színekre választotta, az első kört betette mosni, és ha már úgyis a fürdőben volt, összemarkolta onnan is az alapszükségleteket. Hiába volt még hátra két hét, tudni akarta, mi van, mit kell venni.

Amikor már az ágyat teljesen ellepték a nyaralós ruhák és piperecikkek, lejárt a harmadik kör mosás is, kipipálta a listában, ami van, kijelölte, ami nincs. Elindult bevásárolni. Három nappal az indulás előtt aztán bepakolt gondosan mindent a nagy utazóbőröndbe. Szólt is barátjának, legyen szíves az edzőtáskájába pakolja bele azt a három pólót s két bugyit, mert többre nem lesz hely az autóban.

Megérkeztek hát, Rebeka a bőröndnyi ruhával, párja a két fürdőnacival, kipakolásnál pedig felordított a lány: Ó, bakker, a bikini otthon maradt!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások