Felhívás!

Fortyogófürdőt nem szabad elkótyavetyélni!

A városi tanács gazdasági bizottsága elnökeként, illetve a Fortyogófürdőt értékesítő bizottság elnökeként a következőket szeretném köztudomásra hozni Constantin Pătru úrnak az Sz. H. keddi számában megjelent „replikájával” kapcsolatosan:

Először is leszögezném, hogy sem jómagam, sem az értékesítő bizottság semmiféle akadályt nem gördít Fortyogófürdő megvásárlása elé, ám nem elkótyavetyélni, hanem értékesíteni szeretnék azt, hogy a város minél nagyobb jövedelemre tegyen szert. Az öttagú bizottság egyhangúlag fogadta el a polgármesteri hivatal által megbízott hivatásos felértékelő, Verdes Mihaela-Viorica által megszabott árat, 518.200 eurót (becslése szerint a 38.174 négyzetméternyi terület 363.000 eurót ér, az épületegyüttes 155.200 eurót). Határozatunkat a városi tanács elé vittük, amely ugyancsak egyhangúlag fogadta el azt.

Ezt követően Fortyogófürdőt felkínáltuk az Incitato Fortyogó Kft-nek, amelynek – mint egykori bérlőnek – a törvény értelmében elővásárlási joga van az egykori kezelőbázisra. Kiemelném, hogy a vásárlónak indulásból csak az összeg 25 százalékát kell kifizetnie, a fennmaradó 75 százalék törlesztésére három évet kap évi 10 százalékos kamat terhe mellett. (Eme kedvezmény megadását a törvény lehetővé teszi.)

A felajánlott kedvezmény ellenére az Incitato Fortyogó Kft. nem volt hajlandó kifizetni a városi tanács által megszabott árat (a felénél is kevesebbért szeretné megszerezni), ehelyett a 18 éve tartó pereskedés folytatása mellett döntött. Mi készen állunk tiszteletben tartani a jogerős bírósági döntést, és addig is mindent megteszünk, hogy az a város javára szóljon majd.

Meggyőződésem, hogy a bizottság jól döntött, amikor nem adta el áron alul Fortyogófürdőt – nekem pedig az illető cég tulajdonosaival semmilyen személyes bajom nincs. Annak ellenére sincs, hogy többször feljelentettek, ám én jó keresztényként – bár nem felejtek – meg tudok bocsátani.

Hegedűs Ferenc kézdivásárhelyi tanácsos

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 12., 10:05
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A felertekeles szerint a terulet negyzetmeterara 9.5 Euro. Vajon lehet venni a Fortyogo uton 9.5 Euro/nm-ert telket? Nem! Az aktualis ar 25 Euro/nm-nel kezdodik, de ha csak 20 Euro/nm-el szamolunk, akkor is a terulet erteke 763480 Euro lenne… joval tobb mint a felajanlott megvasarlasi ar.

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 11:22
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Városunk kulturális életében Hegedüs Ferenc olyan értékeket teremtett és támogat, amelyek nélkül nagyon szegények lennénk. Mélyérzésű és magas intellektuális többlettudással karol fel alkotókat, intézményeket és csoportos kezdeményezéseket. Önzetlen odaadással, anyagi nagyvonalúsággal építi várunk polgári arcát. Nélküle a Kosztándi művészházaspár munkássága elhomályosulna a közösség emlékezetében. Nélküle nem lenne a fiatalok számára minőségi zenei élet, táncház. Ő az az ember, aki minőségi válogatásban ide hozza nekünk a nagy világ javait. Nem tehet arról, hogy lát, tud és alakít. A munkához való ragaszkodását tanulni kéne tőle, és nem kétségbe vonni. Érzékeljük, hogy tevékenységeivel példát mutat, és lehetőséget teremt nagyon sok ember itthon maradására.
  Dr. Deák Ferenc

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 20:08
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A varos miert nem palyazik unios penzre es rendbe tenne es mukodtetne a Fortyogot.MIERT KELL MINDENT ELADNI???Eladtak a csavargyarat is a bunszovetkezetetnek es megis van az eredmenye.Ha olyan sokk befektetni valo penzuk van,a volt berloknek,vegyenek piaci aron telket a fortyogo kornyeken es epitsenek Europai szintu udulobazist.A boviz se gond,egy napi furassal megvan a forras.Es konnyebb ujat epiteni mint egy lerobbant epuletet folujjitani.Ja hogy ezt mindenki INGYEN akarna[szinte ingyen]!!!