Felhívás!

Fokozott figyelemmel

Egy bő hónap múlva immár három esztendeje lesz, hogy a Kovászna Megyei Fogyasztóvédő Hivatal főfelügyelője poharazgatás után kormány mögé ülve szeretett volna elhajtani mulatozása helyszínéről. Próbálkozása közepette azonban több ízben is nekihajtott egy parkírozó személyautónak. A közelben tartózkodó helyi rendőrök pedig erre felfigyelvén megakadályozták a feltett szándéka megvalósítását.
Hála a Jóistennek, tesszük mi hozzá, hiszen a leheletében 1,2 mg/l szesztartalmat mért a szonda, ami tapasztalat szerint a vérben 2,4 ezreléknyi alkoholszintet jelent. Ez pedig nem csak a törvény által 0,8 ezrelékben meghatározott küszöbérték háromszorosára, hanem erősen ittas állapotra is utal. Így még végiggondolni is rossz, mivel járhatott volna, ha a hivatalvezetőnek sikerül továbbhajtania az éppen zajló falunapok okán emberekkel és járművekkel túlzsúfolt úton.

A történtek ismeretében kijelenthető tehát, hogy az illető súlyos következményekkel is járható bűncselekményt követett el. Még akkor is, ha a vére alkoholszintjére vonatkozóan kénytelenek vagyunk becslésekbe bocsátkozni, mert a laborvizsgálat eredményét a rendőrség és az ügyészség mindeddig nem volt hajlandó tudomásunkra hozni. De ez nem az egyedüli furcsasága az ügynek, ugyanis a teljesen nyilvánvaló, tanúvallomásokkal és bizonyítékokkal alátámasztott tények ellenére a vádiratot csak 2020 novemberében, vagyis a cselekedettől számított több mint két esztendő elteltével állították össze. És a 2021. február 9-re kitűzött tárgyaláson az ítélethozatalt eddig már öt alkalommal napolták el jogi csűrés-csavarással. Ráadásul a tettes az általa elfoglalt vezetői székben maradt.

Kutakodásaink során kiderült továbbá, hogy hasonló esetekben a felgöngyölítés és végszó kimondása ennél lényegesen kevesebb időbe telik, és mostanában letöltendő börtönbüntetést szabtak ki érte. Így hát beigazolódni látszik az évtizedek óta rebesgetett szóbeszéd, miszerint az érintett a román titkosszolgálatok kegyében áll. Éppen ezért fokozott figyelemmel kísérjük a történéseket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.