Felhívás!

Felfújt hazugság

Összegyűltek a magyar vezérek mérleget készíteni és megtárgyalni a teendőket. A visszatérő téma állandóan az, hogy ha a magyarok együtt menetelnek a román pártokkal, akkor itt minden rózsaszínű lesz, de ezért előbb talpra kell állítani a kormánykoalíciót. Majd azt kell cselekedni, amit a választópolgárok óhajtanak. Ez így helyes, a bökkenő az, hogy ha nem csak bizonyos székekben ülőkkel beszélgetnének el, akkor észlelnék a magas árakat, a szegénységet, a nyomort – mert ez a kormány ezt hozta el. Ha a politikai hírmagyarázókra, gazdasági írókra, újságírókra is figyelnének, megtudnák, hogy a nép nem tapsol a vadliberális lépéseknek, hasznosabb lenne, ha az egész kormánybandában legalább egy fikarcnyi szociális érzékenység lakozna. De nem lakozik, ehelyett unos-untalan azt hangoztatják, hogy az országot fejleszteni kell.

Abból pedig semmi nem lesz, csak néhányan meggazdagodnak, a többség azonban még mélyebb nyomorban fog tengődni. Ezt magyarázta többször el Mircea Coşea professzor is, bebizonyítva, hogy nincs ország, ahol ilyen durván emelték volna az égmagasságig az elektromos áram árát. De a gáz árához is hatalmas összegeket biggyesztettek hozzá. Miközben a termékek többségének ára növekedett, néhányuktól azt hallottuk, hogy ez így van rendjén.

Alina Mungiu Pippidi politikai hírmagyarázó szerint „ez a PNL – USR-PLUS – RMDSZ koalíció egy hatalmasra felfújt hazugság, amely előbb-utóbb ki fog pukkadni”. Nem hiszi, hogy Brüsszel Cîţu bármiféle elmozdítását nemtetszéssel fogadná, hiszen tudják, hogy Klaus Iohannis áll mögötte. A tákolmány USR-PLUS-t pedig azért hozták létre, hogy eladhassák a „politikát börtönjártak nélkül” jelszót, és szétverjék a szocialistákat. Ez nem jött be, sőt, az sem, hogy a bankoktól felvett hatalmas pénzekből nekik is osszanak. Inkább az RMDSZ kapott belőle a kis települések felvirágoztatására. Csakhogy az USR szerint a községek, falvak fele életképtelen, kár bármit is ezekre pazarolni.

És nem osztottak Cîţuék az egészségügynek sem. Így a kovidosoknak hagyták a kórházi ágyakat, krónikus betegeket nem fogadtak be, hullnak is ezerszámra. Nos, ennek nemigen van amiért tapsolni!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.