Felhívás!

Egyetértési csomópontok

Nemzeti konzultáció keretében kéri ki ismét a magyar kormány a választópolgárok véleményét különféle aktuális kérdésekről, összesen 14 pontban. A felvetett problémák között szerepel a járvánnyal kapcsolatos több kérdés, a minimálbér emelése, a családtámogatások alkotmányos védelme, az adóemelés ügye, a gyermeket nevelő szülők személyi jövedelemadójának visszatérítése, az átlagbér adószintjéig, a banki hitelmoratórium, a Brüsszellel folytatott politikai harc, azon belül a migráció megállítása, a kötelező kvóta, és nyilvánvaló módon a legaktuálisabb kérdés, a gyermekek körében folytatott szexuális propaganda tilalma. (A kérdőív online is kitölthető a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.)

Az ellenzék képviselői érezhetően idegesek e konzultációktól, egyikük a parlamentben tépett szét egy korábbi kérdőívet. Viselkedésük érthető, hiszen a kitöltött kérdőívek milliós nagyságrendben érkeznek vissza az utóbbi években, s olyan kérdésekre irányítják rá az állampolgárok figyelmét többnyire, melyekről kormány és ellenzék teljesen mást gondol.

A mostani kérdőívben ilyen a pedofilellenes törvény, aminek nemzetközi gyalázásába az ellenzék is beszállt, s habár ők minden bizonnyal ismerik a jogszabály szövegét, tudják, hogy hazudnak, de minden fenntartás nélkül ők is homofóboznak, a homoszexuális polgárok hátrányos megkülönböztetéséről vagy akár megbélyegzéséről beszélnek – minden alap nélkül.

Ilyen továbbá a migráció és a kvóta kérdése is. E problémát a kezdet kezdetétől bagatellizálta az ellenzék, holott e kérdésnek megfelelő kezelése nemcsak a kormányoldalnak, hanem nekik is érdekük, hiszen az ő unokáik normális létfeltételeit is tönkre teheti az Európa elleni iszlám invázió.

A kormány álláspontja szerint a nemzeti konzultáció egyetértési csomópontokat alakít ki a választópolgárok közössége és a kabinet között. Ami tagadhatatlan akkor is, ha egyik-másik kérdésre adott válaszlehetőségeket a kitöltő esetleg hiányosnak érzi. Nemzeti imperatívusz, hogy az augusztus 25-éig tartó konzultáció keretében minél több válasz érkezzen be. E kérdőív kiemelkedően fontos kérdéseket (is) feszeget, nem olyanokat, mint a „méhlegelő”, a biciklis szubkultúra erőltetett támogatása, vagy a pesti meleg aszfalton való piknikezés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások