Felhívás!

Egy hét termése

Az ellenzék miniszterelnökjelöltje a rezsicsökkentés bírálata után az egészségügy magánosításának előnyeiről beszélt, azzal példálózva, hogy ha kell, akkor egy magánkórházban fűszoknyás lányok szolgálják fel a mojitot, mintha ez lenne a magyar betegeknek a vágyálma, továbbá azt is kijelentette, hogy ki sem kellett volna írni a 2008-as népszavazást a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról. Magyarán azt a népszavazást támadta meg, mely megágyazott Gyurcsány–Bajnai-féle társaság 2010-es csúfos bukásának, s melyen a magyar választópolgárok több mint 80 százaléka támogatta a Fidesz kezdeményezését, és szavazott az említett díjak eltörlése mellett.

A kormány a múlt héten befagyasztotta az alapvető élelmiszerek árát a tavaly októberi szinten. Mi az ellenzék reakciója? Szerintük nem az ár-stop a megoldás, hanem az érintett árucikkek áfájának 5%-ra való csökkentése. A javaslat jogos, de miként Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki interjújában elmondta, az alapvető élelmiszerek áfáját már levitték 5%-ra, s az ellenzék azt nem szavazta meg.
Ha mindez nem elég, akkor tegyük hozzá azt is a hét terméséhez, hogy Márki-Zay Péter a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció politikusát, Gréczy Zsoltot bízta meg a kultúra területének képviseletével a kampányban. Azt a politikust, aki partner nélkül keveredett szexbotrányba, mivel elképesztő fényképeket küldözgetett arról, hogy miként szerez magának örömet.

A „Magyarország” című dalból gúnyt űző, elképesztően kínos kampányvideóról már nem is szólok. De nem kell félni, előkerült Ron Werber kampánytanácsadó, a gyűlöletkarmester, aki szerint Márky-Zay karakterében megvan minden, ami a győzelemhez szükséges. S aki nem mellesleg azzal írhatta be magát az erdélyi magyarok szívébe, hogy nevéhez fűződik az MSZP 2002-es kampánya, aminek egyik kulcseleme volt az ellenünk való uszítás és a 23 millió románozás. A werberi nyilatkozat egyébként biztató, arra utal, hogy nem fogják Márky-Zayt lecserélni a választásokig.

Márpedig, ha ő marad az élen, akkor a nemzeti oldal győzelme, ha nem is borítékolható, de legalábbis erősen valószínűsíthető, amit egyébként hetek óta minden közvéleménykutatás megerősít.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.