Drága vagy, drágám!

Nemcsak a fiatalok lehetnek szerelmesek, ellenben aki szerelmes, az mind fiatal. Imígy tovább már nem kezelném tényként a korhatárokat, az érintettek elégedettségére. Fiatalnak lenni egy életre szóló élmény, ezért nem mindegy, hogyan adjuk oda magunkat az érzelmeinknek.

Lerí, hogy modern korunk vívmányai által veszít forróságából a szerelem tüze. Elképzelhetjük, ahogy Rómeó mindenféle szív alakú szmájlikkal, csücsörítős ajkú szelfikkel – naponta több tucatnyival – bizonygatja messengeren Júliának, hogy halálosan szerelmes belé, de mivel az erkélyen épp nincsen wifi, így a romantikus történet drámai fordulatokat vesz.

Na, de az iróniát mellőzve: a mai kapcsolatokból egyre inkább hiányzik a testiség őszinte megélése: egy felemelő mosoly, egy nyugtató simogatás, egy kellemes séta kéz a kézben, egy ölbe emelés, stb., stb… Nagymértékben megfoszt mindezektől a kényelmes online világ! Mondhatjuk, mindez részigazság, ám a technikai fejlődés itt nem áll meg. Tesz is érte a szakma – a szerelem művészetének birtoklói…

(Spam)leveleket kaptam e-mailen! Bizonyára mások is. Így Valentin-nap (Szent Bálint vértanú napja, de ezt nem említik) előtt! Tíz nappal! Nehogy lekéssek a „remek” lehetőségekről! Különböző hitelajánlatokkal torpedóznak, hogy megajándékozhassam a kedvesem. Hogy érezzem, „tartozom” valahová! Csábítanak mézes-mázas szavakkal (milyen romantikus!), hogy vegyek fel kölcsönt, s legyek „hiteles”. Lepjem meg társamat valami nagy ajándékkal, hogy lássa, milyen sokra tartom őt. Segítnek szeretni!

Tényleg erről szólna ez az ünnep? Az ajándék árnagyságáról? Az anyagi kimutatásról? Köztudott, a szerelmes embert a legkönnyebb tévútra vinni. Szégyenletes ajánlat! Mások pénzéért udvarolni ugyanakkor érzéseinek semmibevétele. Elveszni látszik minden emberi méltóság, a szerelem ünnepén (ráadás a karácsonyi marketingre) is az üzleti, anyagi érdekek nyernek előteret, holott már a Kedves puszta jelenléte is egy örömforrás!

(Az idegen szavakat szándékosan hagytam eme formájukban. Mert ez is egy új forradalom! A szerelem nem ismer határokat… S a bankár!)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások