Felhívás!

Döbbenetes és felháborító!

„A jelenlegi helyzetben, amikor a világ minden állami hatósága a legjobb intézkedéseket hozza az emberi lény láthatatlan és előre nem látható ellensége, a Covid-19 terjedésének megakadályozása érdekében, mélységesen csalódott vagyok egy helyi vezető magatartása miatt, aki még ezekben a pillanatokban sem értette meg, hogy az ország törvényeinek a tiszteletben tartása biztosítja a nyugodt és békés együttélést a megye összes polgára számára.” (A szerző fordítása.)

Ez a körmönfont mondat Kovászna megye prefektusának március 17-én keltezett közleményében olvasható. És a továbbiakban az is kiderül belőle, hogy „mélységes csalódásának” Sepsiszentgyörgy polgármestere az okozója. A magyar nemzeti ünnep alkalmából ugyanis a törvényes előírások ellenére sem díszítette fel a város főterét egyenlő számban Románia és Magyarország zászlóival. Így „az Alkotmány és az ország törvényeinek szavatolójaként”, a prefektus „szabálysértési bírságot” rótt ki rá. Azt már az érintett hozta nyilvánosságra, hogy ennek összege 10.000 lej, vagyis több mint 2000 euró.

Döbbenetes és felháborító, hogy miközben az emberiség földgolyó-szerte egy eddig ismeretlen kórokozó megfékezésébe fekteti szellemi és fizikai energiáját, a prefektus zászlószámolással van elfoglalva. Döbbenetes és felháborító, hogy miközben a nyugati határnál veszteglő román állampolgárok hazajutása érdekében Magyarország vezetői számukra humanitárius folyosót biztosítanak, a prefektus belegázol a magyar nemzet érzelmeibe. Döbbenetes és felháborító, hogy az ilyenkor szükséges óvintézkedések meghozatala és felügyelete helyett a prefektus kicsinyes, de messzire mutató kötekedéssel zavarja a társadalmi nyugalmat és békét. Annál is inkább, hogy ő urasága a román kormány helyi képviselője, tehát magatartása és intézkedései a bukaresti hatalom hivatalos álláspontját tükrözik.

A történtek ismételten bebizonyítják tehát, hogy a mindenkori székelyföldi prefektusok magyarellenes megnyilvánulásai függetlenek a tisztség betöltőjének személyétől, mert ők felső utasításra cselekszenek. Tennivalójuk legfontosabbika pedig az életünk megkeserítése és ellehetetlenítése, hogy ezzel magyarságunk feladására vagy szülőföldünk elhagyására kényszerítsenek. Ne hagyjuk!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 23., 9:17
  ÉRTÉKELÉS: 32

  Egyet értek a cikk írójával! Hisz ha vissza tekintünk a jelenlegi prefektus elődjeinek a tevékenységeikre, ugyan ez a hozzá állásuk volt a székelységgel, magyarokkal szembe! Ők azok akik szelet kavarva, vihart idéznek elő! A mi nemzetünknek mindég is az volt a bajuk, hogy toleránsan viszonyultak, a hozzánk csapódott, bekérezkedett, vagy magunkhoz emelt népekhez, és a”hála” részükről nem is maradt el, ami napjainkba is megkeseríti életünket!

  • User
   Dátum: 2020. március 23., 10:14
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Nem vagyunk képesek 1 millió szavzatot összeszedni a nemzeti régióért májusig ,40 nap maradt!! Mai napig 300000 alatt van Izsák Balázs bevallása szerint.Akkor miről is beszélűnk?

 • User
  Dátum: 2020. március 23., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ahiva nem tettek , miért akarnak ekvenni .
  A szemtelen állambiztos nem képes értelmes dologgal foglalkizni , ez meghaladja szellemi képességét .
  Születési hiba s javithatatlan .

 • User
  Dátum: 2020. március 23., 11:55
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szomorua olvasom mindig a hireket .El keserit nagyon ezek a hirek Egyedul elo idos holgy es mar nem nagyon akarok beleszolni a dolgokba . De anyi ideje mar gondolom lathatak nem nagyon lehet egyrol ketore meni ezekel a dolgoka lElso sorba Romanaba elunk ha tecik ha nem .Masad sorban mi nem tudunk hatarozatot hozni ugy ahogy mi akarjuk es ahogy nekunk tecene .Milenne ha vegre ki tesznek egy magyar zaszlot meleje ki tenek aszt a roman zaszlot is es beke lenne Soha nem egyeznek bele hogy Autonomia legyen en ismerem jol a Roman nepet 54 eve elek koztuk Meg tanultam hogy en vagyok a leg jobb baratni mig egyet ertek veluk DE mikor en nem ertek egyet a velemenyukkel akor meg tudnanak olni Hat ez van Inkab ki irtananak mind hogy engednenek nekunk valamicsket Ez az en magan velemenyem Bocsanat ha valakit meg bantotam setetetem tiszteletel maradok

 • User
  Dátum: 2020. március 23., 11:12
  ÉRTÉKELÉS: 7

  “…hogy ő urasága a román kormány helyi képviselője, tehát magatartása és intézkedései a bukaresti hatalom hivatalos álláspontját tükrözik.”

  Ha igaz EMBER volna s nemcsak hivatalnok, akkor hatalmi késztetésre sem vállalna fel ilyet.
  SZÉGYELLJE MAGÁT és vigyázzon magára, mint ahogy mi is.
  MENJEN HAZA és MARADJON OTTHON!!

 • User
  Dátum: 2020. március 23., 16:30
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ebben az elkeseredett helyezettben is képes bírságolni ez a szép egymás mellett éles jelképe ha tehetik nem engedik levegőhöz jutni addig akarnak büntetni amíg elfogadjuk és abba haggyuk a megemlékezését de össze kell fogni és nem szabad engedni az aláírásokat az RMDSZ alkalmazottai meg kell induljanak a falvakban nálunk azok intéztek mert az onlynest sokan nem tudják de ha iromány visznek alá írjak.

 • User
  Dátum: 2020. március 23., 16:28
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnos, szüleinktöl örököltük ezt a megalázást a nemzeti mivoltunkért, lessz-e másképpen valaha…. Én még mindig remélek!!! Isten áld meg a magyart.!

 • User
  Dátum: 2020. március 24., 18:39
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ahonnan penzt tudnak ki csikarni oda huznak mindegy nekik ha az afrikaiaktol kapnakis nekik a penz a lenyeg nemaz h a nemzetunket tobb evtizede csak ostromoljak kiraboljak az ijenek