Felhívás!

Dárdai és fiai

Gábor Zsazsa (Sári) színművész és életművész, az egyik leghíresebb magyar „celeb” nagyon közel volt a százéves életkorhoz, amikor elhunyt (1917. febr. 6. – 2016. december 18.), és ha nincs az autóbalesete 2002-ben, talán be is lép a 100-asok klubjába. Nehezen számon tartható válásainak egyike után mondta, egyik volt férjét sem utálta annyira, hogy a tőlük kapott ékszereket, gyémántokat visszaadja, visszadobja nekik… Távoli, a Showder-klub színpadára illő, mondhatni profán hasonlattal élve, Dárdai Pál labdarúgóedző és családja bizonyára nagyon szereti Magyarországot, de azért annyira mégsem, hogy az apa és három fia felcserélje, feladja a németországi személyi érdekeket, egyéni sikerlehetőségeket a magyar foci szolgálatáért. Legalábbis ez a kép 2020 nyarán. No persze, jöhetnek 4–5 éven belül még kellemes poénok.

Hipotézis-elmélet alapján felállítható egy olyan jövőkép, ahol Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és a pályán egy időben küzd az ellenféllel Dárdai P., Dárdai M. és Dárdai B. Ennél a nem utópikus, nem elképzelhetetlen fejleménynél valószínűtlenebb az, hogy a három plusz egy Dárdai a német labdarúgó-válogatott, a patinás Die Mannschaft színeiben küzd a sikerért. Egyénekre lebontva növekszik a valószínűség, a három Dárdai fiú közül a középső az, akit sokan képesnek látnak a német nagy válogatottban szerepelni. Mások szerint a három fivér közül a legkisebbik a legtehetségesebb. És ott van még a legnagyobbik, aki már játszott a Hertha BSC felnőtt csapatában. Vegyük sorban. Dárdai Palkó (Pál) csatár 1999. április 24-én született, a Hertha BSC játékosa, szerepelt az U18-as, U19-es és U20-as német válogatottban, volt csapatkapitány is már. Dárdai Márton 2002. február 12-én született, 1,88 m magas középhátvéd, játszott már a német U17-es válogatottban (csapatkapitányként is) és a Hertha BSC U23-as együttesében. Dárdai Bence 14 éves csatár, és most éppen édesapja az edzője a Hertha BSC utánpótlásközpontjában. A magyar korosztályos válogatottak meghívóit ez ideig elegánsan visszautasították, és Palkó már jelezte, inkább a német válogatotthoz húz a szíve. Az esze is.

Magyar nemzeti érzelmek mentén szomorkás a történet, ám tudni kell, hogy a három Dárdai fiú Berlinben született, mialatt az édesapjuk a Hertha BSC játékosa (1997–2011), klubrekordere volt. Nem mellékes az sem, hogy Dárdai Pál édesanyja sváb származású, az édesapja (1951–2017) bukovinai székelyek utóda.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.