Felhívás!

Balfék lennék, mert fizetek?

A minap a sepsiszentgyörgyi Bodok szálló parkolójában hagytam az autómat. A parkolóautomatánál állva éppen az egylejeseket kerestem a pénztárcámban, amikor egy fiatalabb srác állt meg mellettem, kiszállt az autójából, és rám szólt, hogy ne fizessek parkolást, mert senki sem ellenőrzi.

„Nem tudja, hogy potyára fizet? A helyi rendőrök a koronavírusosokat kell, hogy ellenőrizzék, nincs idejük a parkolócédulákat ellenőrizgetni. Napok óta nem fizetek, és büntetés sincs. Ne legyen balfék, csak kidobja a pénzt az ablakon” – biztatott nevetve. Én azért kiváltottam a parkolócetlit, de folyton az járt a fejemben, ha igaz, amit a fiatalember állított, akkor nevetséges ez az egész.

Kérem a Székely Hírmondó napilapot, nézzen utána, valós-e a fiatal állítása, és kérdezze meg a városvezetést, hogy nem szándékszik-e felfüggeszteni ezt a nevetséges intézkedést, ha úgysem ellenőrzik, és csak arra számítanak, hogy majd a polgárok becsületesebbje – sajnos általában a kevesebb pénzű emberek –, a „balfékek” fizetnek.

K. A., Sepsiszentgyörgy

Olvasónk jelzéséről Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnokot kérdeztük, és megerősítette, hogy a helyi rendőrök igenis ellenőrzik a fizetéses parkolóhelyeken a szabályok betartását, igaz, nem olyan gyakorisággal, mint korábban.

„A városi rendőrök az állami rendőrség alárendeltjeként a házi karanténban lévő betegek követését, az idevágó járványügyi megelőzési szabályok betartását is végzik, ám ezzel párhuzamosan ellenőriznek is. Erre vonatkozó egyezségünk is van az állami egyenruhásokkal. Sajnos a fiatalember mentalitása is igazolja, hogy Romániában legtöbbször azért vannak a szabályok, hogy ne tartsuk be ezeket: erről szól ez az ország” – fejtette ki Czimbalmos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.