Felhívás!

Bagoly mondja

Tele vannak a román hatóságok panasszal, hogy ők időben megkötötték a szerződéseket egészségügyi maszkra, kesztyűre, védőruhára, de más országok kutyafejű kormányai nem hajlandók engedélyezni a leszállítást, halogatják, vagy letiltják az üzletet. Meglehet, de vajon miért akkor akarjuk mindezeket beszerezni, amikor már nemhogy nálunk ég a ház, hanem lángokban áll Európa, sőt az egész világ?

Arra természetesen nem lehetett számítani, hogy ezelőtt egy évvel, két évvel, amikor béke volt és nyugalom, akkor felelős államként Románia felkészült volna a járványra, mert az Egészségügyi Világszervezet és az összes vezető járványtanász mondta, csak idő kérdése, hogy kitörjön egy világjárvány. De miután a vírus megjelent Kínában, miután átterjedt Európára, de még nem volt széles körű a terjedése, akkor hol voltak a román hatóságok?

Olaszországban már tízezrek fertőződtek meg, és jóval ezer felett járt a halálesetek száma, de az államfőnek nem azon járt az esze, hogy védőfelszerelést kellene beszerezni, hanem azon, hogy miként nevezhetne ki egy olyan miniszterelnököt, akinek biztosan nem szavaznak bizalmat, hogy feloszlathassa a parlamentet, hogy azután előre hozott választásokkal kedvenc pártja néhány képviselői hellyel többet szerezzen. A kormány nem légzőkészülékek után kutatott, nem karanténhelyek kialakítását készítette elő, hanem azon munkálkodott, miként buktathatná meg önmagát kétszer, hogy az alkotmány megerőszakolásával „visszatérjenek a néphez”.

Eközben Olaszország kérte az Európai Unió Polgári Védelmi Mechanizmusának aktiválását, ami szárazon és egyértelműen úgy rendelkezik, hogy ha egyik ország kér, a többi ad. Románia, amely akkor még „választási kampányban” volt, hirtelen rádöbbent, hogy járvány van, és „hazafias módon” leállította a határon az Olaszországba elindított szállítmányt. Most pedig, amikor már mindenhol nagy a baj, arra panaszkodik, hogy mások nem hajlandók azonnal és feltétel nélkül segíteni rajtunk. Bagoly mondja a verébnek…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.